Postimees X-mängudel: Kelly Sildaru võistlemine sattus kahtluse alla

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X-mängude treeningpäev. Kelly Sildaru.
X-mängude treeningpäev. Kelly Sildaru. Foto: Madis Kalvet

Reedeseks X-mängude pargisõiduks valmistuv Kelly Sildaru jõudis koos treenerist isa Tõnis Sildaruga võistluspaika Aspenisse Eesti aja järgi teisipäeva esimestel tundidel ehk ajal, mil kohalik aeg näitas esmaspäeva õhtupoolikut. Praeguseks on rajaga ka tuvust tehtud ning võistlust silmas pidades pole seni midagi rõõmustavat kuulda olnud.

Esmaspäeva õhtul käidi võistlurada vaatamas ning eile sõideti ka rada läbi. Ka varasemalt on avaldatud kahtlust, et X-mängude hüpped võivad Kelly Sildaru jaoks olla liiga suured ja ta ei saa väikese kehakaalu tõttu lihtsalt vajalikku hoogu sisse. Praeguse seisuga ongi need kartused tõeks saanud, kuid heade konkurentide abiga loodetakse veel midagi muuta.  

«Teisipäeval saime trenni teha, aga olukord on ikkagi nukker. Ta ei saa selg ees üldse hüppesse minna, aga selle elemendita pole võistlustel üldse mingit lootust,» avaldas treenerist isa Tõnis Sildaru. «Õigetpidi lendab Kelly maandumisnõlvale küll välja, kuid seda trikke tegemata. Maksimaalselt 360-kraadine pööre. Ühtki elementi, mida ta Dew Touril tegi, siin Aspenis, sooritada pole seni võimalik.»

Praegu on Kelly suusad enda hoole alla võtnud šveitslased, kelle määrded aitasid noore eestlanna viimati võidule Prantsusmaal. Jaanauri keskpaigas olid Prantsusmaal ilmastikuolud keerulised ja seal aitasid head määrded suusad libisema. Aspenis särab aga ilus päike, ilm on külm ja rada kõva ehk määretega nii suurt imet pole võimalik korda saata.

Kui Šveitsi määrdemehed ei suuda eestlanna suuski veelgi paremini libisema saada, siis on enda abi pakkunud ka Suurbritannia ja Uus-Meremaa koondised. «Kõik tahavad aidata. Optimismi on aga vähe ja praegu loodame imele,» tunnistas sportlase isa.

Eesti aja järgi täna hilisõhtul on kavas pargisõitjate järjekordne treening, kus Kelly Sildaru saab proovida šveitslaste määritud suuski. Kui peakski juhtuma ime ja suusad saadakse võistlemiseks piisavalt hästi libisema, siis üleliigsetele riskidele minema ei hakata. Seda ka vaatamata sellele, et X-mängudel on igal võistlejal kolm katset tavalise kahe asemel. «Mingeid lisariske ei hakka ühe rohkema katse tõttu võtma. Eesmärk on iga sõiduga stiili parandada,» kirjeldas Tõnis Sildaru plaani, kui võistlemine peaks ikkagi kõne alla tulema.

USAs on Sildaru praeguseks harjutatud juba veidike üle nädala ning neist esimene veedeti Dew Touri võistluspaigas Breckenridge’is. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles