Laskesuusataja Tuuli Tomingas kukkus MMil rängalt

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Tairo Lutter

Laskesuusatamise juunioride MMil Rumeenias kukkus Eesti üks suuremaid tulevikulootusi Tuuli Tomingas ühel laskumisel nii rängalt, et vajas rajalt lahkumiseks kõrvalist abi. 

Distantsivõistluse teisel ringil kiirel laskumisel kõhuli kukkunud ja näo vastu lumist rada löönud ning lisaks veel ka püssilt löögi saanud Tomingas toimetati esialgu hotelli.

«Tuulil teeb õlg valu. Organiseerisime arstiabi ja teda minnakse hotelli üle vaatama. Siis selgub, kas midagi on paigast ära või on lihas saanud venitada,» rääkis võistluspaigas viibiv Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja. «Kindlasti polnud tegu tavalise kukkumisega. Kiirus oli üsna suur, võib öelda, et see oli ikka päris kõva laks.»  

Pärast arstliku kontrolli selgus, et väga tõsiseid vigastusi siiski pole ning sportlase treener Tõnu Pääsuke avaldas lootust et Tomingas saab laupäeval sprindis võistelda. «Õnneks jääb vahele üks vaba päev,» märkis ta. 

21-aastana Tomingas võitis kaks talve tagasi juunioride EMil 7,5 km pikkuse sprindidistantsi. Tänavusel MMil peeti teda Eesti üheks suurimaks medalilootuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles