20-aastane naiste pargisõidu staar: mina olen vana, Kelly on tulevik

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiril Sjåstad Christiansen X-mängudel.
Tiril Sjåstad Christiansen X-mängudel. Foto: Tiril Sjåstad Christiansen/Facebook

X-mängudel toodi esimeste medalialade eel ajakirjanike ette ka suurimad staarid, kes Aspenis võistlustulle asuvad. Naiste pargisõidust osutus ainsana väljavalituks 20-aastane norralanna Tiril Sjåstad Christiansen, kes oli võidukas 2013. aastal. Seejuures võttis Christiansen ise mitmel korral sõna ka Kelly Sildaru kohta.

«Ta on ainult 13-aastane, teda on hea siin näha. Ta on meie ala tulevik,» sõnas norralanna pressikonverentsil. «Mitmed kogenud tegijad on samuti tagasi. Loomulikult tasub Kellyt jälgida. Usun, et kõik (kokku on naiste pargisõidus kaheksa osalejat) võivad teha hea esituse.»

Ekstreemsporti on ikka peetud noorte pärusmaaks ning nii on ajaloo jooksul paljud väga kiirelt tippu jõudnud. Vahepeal pikalt põlvevigastuse tõttu spordist eemal olnud Christiansen (trauma tõttu ei saanud ta osaleda ka 2014. ja 2015. aasta X-mängudel) on küll tipus tagasi, kuid tunnistab, et pealekasvava noore põlvkonnaga on keeruline sammu pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles