Superkarikafinaalidesse võib pääseda kõrgliiga hõbemedalist

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Superkarikafinaal.
Mullune Superkarikafinaal. Foto: Peeter Langovits

Nii naiste kui ka meeste jalgpallimeistrivõistluste hooajad algavad traditsiooniliselt Superkarikafinaalidega. Uuendusena võib mängule pääseda meistrivõistluste hõbemedalist.

Meeste Superkarikafinaalis lähevad tänavu vastamisi mullune Premium liiga võitja Tallinna FC Flora ning Evald Tipneri karikavõistlustel triumfeerinud Nõmme Kalju FC. Naiste Superkarikafinaalis astub aga Pärnu JK-le vastu FC Flora, kes lõpetas mullu liiga teise kohaga.

«Arutasime 2014. aastal süsteemi juhatuses pikalt ja põhjalikult ja otsustasime muutuse sisse viia alates aastast 2016,» selgitas jalgpaliliidu president Aivar Pohlak.

«Kui meister ja karikavõitja juhtuvad olema samad võistkonnad, siis sportlikult on tugevuselt järgmine meistrivõistlustel teise koha saavutanud võistkond, sest karikavõistlustel on oma loogika ja juhuse osakaal suurem kui meistrivõistlustel. Superkarikafinaali üldiseks eesmärgiks on hooaja algusele tähelepanu juhtimine ja seeläbi on sportlikult tugevaim vastasseis oluline. Kui varasema juhendi põhjal võis saada võimaluse Superkarikale mängida karikafinaali kaotaja, siis nüüd saab selle hõbeda võitja,» lisas Pohlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles