Venemaa Kergejõustikuliidu endine president kaebas eluaegse keelu edasi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentin Balahhnitšev.
Valentin Balahhnitšev. Foto: SCANPIX

Venemaa uudisteagentuur TASS teatas, et Venemaa Kergejõustikuliidu endine president Valentin Balahhnitšev kaebab edasi eluaegse keelu.

Balahhnitšev teenis jaanuari alguses eluaegse kergejõustikus tegutsemise keelu hiljuti lahvatanud suuremahulise dopinguskandaali pärast, mille tõttu visati Venemaa alaliit ajutiselt Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAFi) ridadest välja. Täna kinnitas Venemaa Kergejõustikuliidu endise presidendi advokaat, et nad on sisse andnud apellatsiooni, et nõuda keelu tühistamist. «Apellatsioon on sisse antud. Jumal teab, kaua sellega aega läheb,» kommenteeris Balahhnitševi esindaja.

IAAF määras nii Balahhnitševile kui ka Venemaa käimiskoondise peatreenerile Aleksei Melnikovile eluaegse keelu korruptsioonikahtluste tõttu - väidetavalt olid nad teinud koostööd IAAFi endise presidendi Lamine Diacki poja Papa Massata Diackiga, et varjata Venemaa sportlase Lilia Šobuhhova dopinguproove.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles