Kuningas ja kuninganna näitasid võimu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: SCANPIX

Kuidas tõestada, et oled tennisemaailma hetke parim mängija? Võida suure slämmi turniiri poolfinaalis Roger Federeri kahes esimeses setis vähem kui tunniga, andmata šveitslasele vähimatki võimalust vastumänguks – sellest piisab täiesti. Viiekordne Austraalia lahtiste võitja Novak Djokovic loovutas Federerile seejärel küll kolmanda seti, ent kindlustas järjekordse finaalikoha lõpuks ikkagi tulemusega 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

Enim kõneainet pakkus pärast kohtumist mängu algus, sest sellise turmtule alla pole Federer jäänud juba aastaid. «Olen enne ka näinud Novakit nii hästi mängimas. Kui ta teeb seda kohtumise algusest peale, on raske, sest tuleb kuidagi seda voolu peatada,» nentis Federer mängujärgsel pressikonverentsil. «Järsku avastad, et 45 minutit on juba möödas ja kaks setti läinud. Lisaks on ta terve karjääri jooksul eduseisus alati hästi tegutsenud ja seda enam nüüd, kui ta enesekindlus on laes. Ja ta tõrjub sama hästi kui Andre Agassi!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles