ROKi president: Rio olümpial osaleb ka põgenike koondis

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Bach (keskel).
Thomas Bach (keskel). Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas täna, et sel suvel toimuvatel Rio de Janeiro olümpiamängudel asuvad võistlema ka pagulased.

ROKi president Thomas Bach selgitas täna, et Rio OMil tahetakse pöörata tähelepanu põgenike raskele olukorrale ja seetõttu pakutakse pagulastele võimalust spordi suursündmusest osa võtta.

«Tahame maailma tähelepanu juhtida 60 miljoni pagulase saatusele, probleemidele ja nende kannatustele,» rääkis Bach, kes üht põgenikelaagrit külastades kohtus potentsiaalsete olümpiasportlastega. «Neil ei ole mingit lootust, neil pole lippu, mille järel marssida, ja neil pole oma hümni. Oleme kutsunud nad olümpial osalema ja nad marsivad olümpialipu järel,» lisas Bach.

ROKi presidendi sõnul näeks ta, et põgenike koondisesse võiks jõuda 5-10 sportlast, detsembris kinnitati, et kolm sportlast on juba olümpianormi täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles