Video: Rootsi MM-ralliks valmistuv Sander Pärn alustas hooaega Lapimaal

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn ja James Morgan Arctic Lapland Rally 2016 testikatse.
Sander Pärn ja James Morgan Arctic Lapland Rally 2016 testikatse. Foto: Ken Järveoja

Täna asuvad Sander Pärn ja James Morgan stardijoonele Rovaniemis Soome autoralli meistrivõistluste esimesel etapil Arctic Lapland Rallil. Võisteldakse Markko Märtini meeskonnas MM-Motorsport ja Ford Fiesta R5 võistlusmasinaga.

Eile peetis Arctic Lapland ralli testikatse, mis oli ettevalmistatud ralli korraldajate poolt. Testikatse pikkus oli 7 kilomeetrit, mida Sander Pärn ja James Morgan läbisid kaks korda valges ja kolm korda pimedal ajal. Kohustust võistlejatele testikatsel sõitmiseks ei olnud ning ka tulemusi ei määratud, sest ajavõttu ei toimunud.

Testikatsel, nagu ka rallil, kasutas Pärn DMACK laiemaid piikrehve, millega kogemus varasemalt puudus. Testikatse käigus muudeti auto seadistust ja leiti sobivam seade nendele rehvidele.

«Olen esimest korda Arctic Lapland rallil. Meil on seljataga kolm pikka päeva rajaga tutvumist,» sõnas Pärn. «Pärast oktoobrikuu Saaremaa rallit on see mu esimene ralli ja samuti mu esimene talveralli sellel hooajal. Arctic Lapland rallil on tõsised talveolud ja see on mulle heaks prooviks enne Rootsit. Testikatsel enamus osalejad kasutasid kitsast piikrehvi ning tekkis kitsa piigi rööbas ja päris oma sõitu oli raske teha, kuid testikatse mitmekordsel läbimisel sain parema tunnetuse. Loodetavasti täidab see võistlus meie poolt võetud eesmärgi, jõuame finišisse ja saame hea tunnetuse laiema piikrehviga eelolevaks MM-ralliks Rootsis.» 

Ralli avapäeval on kavas viis kiiruskatset ja 101,56 võistluskilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles