Visnapuu: Benfica on tugev koduvõistkond

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Lissaboni Benfica mängust Lugano meeskonnaga.
Hetk Lissaboni Benfica mängust Lugano meeskonnaga. Foto: www.fibaeurope.com

Täna sõitis TÜ/Rocki korvpallimeeskond Portugali, et kohtuda teisipäeval EuroChallenge’i sarjas Lisboa E Benficaga.

Portugallastel on seni kontos kaotus Sofia Lukoilile ja võit Lugano üle, Rockil kaks kaotust.

Benfica on Euroopa tüüpilise koosseisuga tiim – maailma eri nurkades (Sao Tome ja Principe, Holland, Portugal) sündinud portugali passiga mehed. Tugevust lisavad neli sisse ostetud ameeriklast.

«Suhteliselt ühtlane meeskond, säravaid tähti ei tundu olevat,» iseloomustas Rocki peatreener Indrek Visnapuu. «Igale positsioonile on kaks enam-vähem võrdset mängumeest ja siis kasutataksegi seda meest, kes on hetkel sobivam.»

Visnapuu sõnul teeb ettevalmistuse keerulisemaks see, et kõigi kümne mängija taustauuringu peab süvitsi tegema. Kuid sellist teravat kvaliteeti, mida võis näha osa Lukoili ja Lugano mängijate juures, on Benficas vähem.

«Teisalt: see, kuidas nad Luganot kodus võitsid, näitab, et koduvõistkonnana on nad hästi tugevad ja viskavad hästi,» lisas ta, «nad on suutelised lõhkuma vastase mängu nii korvi all kui väljas.»

Nende vastu valmistumise teeb keeruliseks ka see, et mõlemad liinid on ohtlikud, ei saa keskenduda ühe liini pidurdamisele.

«Nii nagu eelmiste mängude statistika näitas: Lugano vastu tegi Gregory Jenkins väga hea mängu, Elvis Evora sai vaid seitse minutit mänguaega ja kaks punkti, mõnes teises mängus on jälle Evora põhitegija,» kirjeldas Visnapuu. «Nii on igal positsioonil.»

Üks kohti, kus Benfica üritab palju korve saada, on number kolme positsioon. «Seal on neil kaks mängumeest, kes teevad päris hästi endale positsiooni korvi all – see sunnib ilmselt ka meie mängu natuke muutma,» tõdes Visnapuu.

«Kerge eelis on koduvõistkonnal,» arvas Visnapuu. «Kes võidab, on ettearvamatu, aga meil on head šansid olemas. Vaadates meie viimaseid mänge – oleme suhteliselt heas seisus ja selle seisu pealt tahaks loota head tulemust.»

Hea tulemus on Rockile hädavajalik, et säiliks alagrupist edasipääsu võimalused. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles