Olümpiavõitja jääb hooaja avaetapilt kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magdalena Neuner
Magdalena Neuner Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja Magdalena Neuner jääb laskesuusatamise MK-sarja hooaja avaetapilt külmetushaiguse tõttu kõrvale.

See aga pole Saksamaa koondisele kindlasti just parim uudis, mäletatavasti otsustasid eelmise hooaja järel karjääri sootuks lõpetada Kati Wilhelm, Martina Beck ja Simone Hauswald. Neuneri puudumisel on sakslannade esinumber peatselt 33-aastaseks saav kahekordne olümpiavõitja Andrea Henkel, vahendab dpa.

«Tundub, et sellest on saamas nukker traditsioon, et jään enne MK-sarja avaetappi haigeks,» sõnas 23-aastane bronhiiti haigestunud Neuner. Mäletatavasti ei saanud seitsmekordne maailmameister ka mulle hooaja avaetapil Östersundis haiguse tõttu kaasa teha.

«Tunnen end juba paremini, aga ma pole viis päeva treeninud, seetõttu pole mõtet Östersundi minna,» jätkas ta. «Vajan paari päeva, et täielikult taastuda.»

Seega teeb Neuner hooaja avastardi järgmisel nädalavahetusel Hochfilzenis. «Ma polegi üldjuhul hooaja alguses väga heas vormis olnud, aga samas hooaja lõpus olen alati heas vormis, see on minu jaoks tähtsam,» tõdes Neuner.

Eelmisel hooajal lisaks kahele olümpiakullale Vancouverist ka hõbemedali võitnud ning MK-sarja üldarvestuses parim olnud Neuner tunnistas, et suvine ettevalmistusperiood oli tema jaoks üsna keeruline. «Mul oli raske motivatsiooni leida, kuna olen alles 23-aastane, aga juba kõik saavutanud,» lausus ta. «Olen endalt mõnda küsinud, mis edasi saab.»

Nüüdseks on ta ka vastuse leidnud – jätkata tipus. «See on minu unistuste töö. Miks ei võiks minust näiteks saada kümnekordset maailmameistrit või miks ei võiks ma kolmel korral MK-sarja võita?» arutles Neuner.

Laskesuusatamise MK-sari algab Östersundis sel kolmapäeval naiste 15 km sõiduga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles