Nõukogude Liidu programmiga tippu

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov
Gert Krestinov Foto: Karli Saul

2008. aastal teadsid Eesti krossifännid, et Tanel ja Aigar Leoki kõrvale sirgub veel üks krossimaailma absoluutne tipp, kel nimeks Gert Krestinov. Mullu tabasid noort krossiässa tagasilöögid, mille Krestinov püüab järgmisel hooajal unustada.



Tunamullu võitis Krestinov MX2 klassis Belgias Lommelis esimese MM-etapi. Sama aasta lõpus valisid Rahvusvaheline Mootorrattaspordi Föderatsioon ja motokrossi maailmameistrivõistlusi korraldav Youthstream ta parimaks nooreks krossisõitjaks. Tundus, et terve maailm on avali.

Paraku järgmisel hooajal MX1 sarjas KTMi erameeskonnas sõites asjad ei sujunud, oodatud tulemusi ei tulnud ja aasta võis kuulutada ebaõnnestunuks. Lõppenud hooajal sõitis Krestinov LPE Kawasaki meeskonnas Inglismaa meistrivõistlustel ja Red Bulli sarjas.

Ka järgmisel aastal sõidab Krestinov samasid sarju, kuid eesmärgid on märksa kõrgemad.

«Red Bulli sarja, kus eelmisel aastal olin kolmas, tahan ära võita. Briti meistrivõistlustel tahaksin esimese kolme seas olla,» märkis Krestinov. «Olen kõvasti töötanud ja sel aastal on vaja jälle tõestada, et olen tasemel krossimees.»

Sel hooajal nägi Krestinovi ettevalmistus aga välja senisest hoopis teistsugune. Endisest tippkrossisõitjast isa Andres koostas pojale kolmenädalase kava ning läinud nädalal tsüklile joont alla tõmmates tundis Krestinov end lõpuks väsinuna.

«Treenisin Nõukogude Liidu programmi järgi – isa koostas selle. Tunnen, et tõesti olen endast kõik andnud,» kinnitas Krestinov.

Krossimehe päev algas kell seitse hommikul pooletunnise jooksuga. Edasi dušš, hommikusöök, väike puhkus ja enne lõunat uuesti trenn. Õhtul uus trenn ja magamamineku aeg punkt kell 22.30.

Kusjuures treening varieerus ujumise, jõusaali, squash’i ja isegi poksimise vahel. Kui alguses oli režiimi sisse elada raske – Krestinov oli harjunud hiljem uinuma –, siis õige pea polnud tänu suurele koormusele magamisega probleeme.

«Nii kui pea padjale panin, tuli uni,» kinnitas 20-aastane krossiäss.

Kuigi täna sõidab Krestinov Inglismaale, pole ta kindel, kas korralikult testida saab. Nimelt valitsevad ka saareriigis sarnaselt Eestiga lumised olud ja nõnda tsikliga korralikult sõita ei saa. Kui tingimused krossisõitmist ei soodusta, tuleb edasi mõelda, kus testimist jätkata.

Jaanuaris ja veebruaris harjutatakse Hollandis ja Belgias, kuid detsembris võib Krestinov tulla tagasi Eestisse ja teha tsiklitrenne Sõmerpalus avatud sisehallis Adrenalin Arena. Samas on Kawasaki kaherattaline juba praegu üsna heas korras ning erilist põhjust muretsemiseks pole.

«Tsikkel on ikka väga hea. Mõned pisiasjad on veel teha, kuid kolme testipäevaga peaks kõik korda saama,» arvas Krestinov.

Hooaeg algab Inglismaal juba 6. märtsil. Lisaks Suurbritannia kohalikele võistlustele osaleb Krestinov järgmisel aastal kindlasti ka kolmel MM-etapil – Lätis, Inglismaal ja Hollandis. Võimalik, et ka neljandal, kuid kus täpsemalt, on veel lahtine.

«Kõik oleneb sellest, milline MM-kalender välja näeb. Pigem tahaks mõnel kõva pinnasega etapil osaleda, kuna tahaks olla universaalne sõitja,» märkis Krestinov, kes on eelkõige tuntud hea liivasõitjana.
Eesti krossifännide rõõmuks kinnitas Krestinov, et plaanib ka mõnedest kodumaal peetavatest võistlustest osa võtta. Kindlasti tahaks ta end taas proovile panna näiteks mullu loodud superkrossi sarja etappidel.
Honda KTMi vastu vahetav Juss Laansoo ei tahtnud veel järgmise aasta kaarte avada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles