Puugihammustus rikkus Kauri Kõivu hooaja alguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Toomas Huik

Nädalavahetusel Norras Beitostølenis peetud laskesuusatamise IBU karikasarja avaetapil mõlemal võistluspäeval Eesti meestest parima tulemuse välja sõitnud Kauri Kõiv oli koondise lätlasest peatreeneri Maris Cakarsi sõnul teinud tänavuse suvega korraliku arenguhüppe ja lootused enne alanud hooaega olid suured.


Paraku olid saatusel omad plaanid – puugihammustusest borrelioosi saanud 27-aastane Kõiv pidi läbi tegema pika antibiootikumikuuri, mis aga vormikõvera kõvasti allapoole kiskus. «Ma ei oska öelda, kui heas vormis ma olin…» jääb Kõiv  tagasihoidlikuks. «Aga tõsi, see puugijama hoiab mind praegu tugevalt maa küljes kinni, väga kiiresti suusatada ei jõua.»

Septembri lõpus sõitis Kõiv koos koondisega Ramsausse laagrisse ning seal tekkisid tal esimesed haigusnähud. Esmalt märkas koondise massöör Helvis Trääder tema sääre tagaküljel punetavat laiku, paar päeva hiljem tõusis palavik ja Kõivu kimbutasid tugevad peavalud.

«Treener pakkus, et äkki mägedest, aga seda ei tahtnud ma uskuda,» meenutab ta. «Siis meenus Helvisele laik mu jalal ja kohe oli kaks varianti – kas borrelioos või üks nahahaigus. Helistasime arstile ja pidin hakkama antibiootikume võtma.»

«Hommikuks ostsin endale tagasilennupileti ja nii tulingi juba viiendal päeval Ramsaust koju…» lisab Kõiv mõrult.

Eestisse jõudnuna läks ta kohe arsti juurde, kus talle tehti mitu analüüsi ning selguski, et ta põeb puukborrelioosi. «21 päeva sõin antibiootikume,» märgib mullusel hooajal Anterselvas 20 km sõidus oma karjääri parima ehk 30. koha välja sõitnud Kõiv.

Kohe pärast ravikuuri lõppu sõitis ta novembri alguses ülejäänud koondisele Põhja-Soome Olosele lumelaagrisse järele. Nii pikk antibiootikumikuur oli aga organismi kõvasti kurnanud. «Olosel oli rahvasuusatajatega tunduvalt lihtsam sõita kui oma trennipoistega,» muigab ta. «Eks ma seal üksi sõitsin, et saaks kuidagi jalad alla, aga raske oli.»

Kas hinges valitseb ka nördimus, et hooaja algus lörri läks? «Kindlasti, oleksin ju võinud juba nüüd stardis olla,» tunnistab Kõiv. «Aga kuna MM on sel hooajal alles märtsi alguses, pole ma pead veel väga norgu lasknud, aega on.»

Praeguste plaanide kohaselt teeb Kõiv kaasa järgmisel nädalavahetusel Hochfilzeni MK-etapi teatesõidus. «Treener loodab, et jaanuari alguseks olen jälle vormis,» sõnab Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles