Kanepi: Wozniackil on kiired jalad, kuid tal pole minu tugevaid lööke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Eesti esitennisist Kaia Kanepi jaoks on 2010. aasta kindlasti üks parimaid tema karjääris. Edukas treenerivahetus, kaks veerandfinaalkohta suure slämmi turniiridel ja Palermo turniirivõit räägivad enda eest. Hetkel hoiab tennisist maailma edetabelis 22. kohta.

Kanepi andis intervjuu portaalile eestisport.ee, siinkohal toome teieni intervjuu parimad palad.

Kas midagi jääb sellest hooajast kripeldama? Paha vigastus hooaja lõpus?

Tegelikult ma väga ei põe selliseid asju, kuna vigastusteks ja tagasilöökideks tuleb valmis olla. Loomulikult on kahju, et Balis jäi käimata ning päris palju jama on käe ravimisega, treeningutel ei saa veel kõiki harjutusi teha, kuid usun, et see olukord teeb mind ainult tugevamaks.

Kui käsi lubab, osaled kuuldavasti Eestis ühel turniiril detsembris? Kus ja millal sind mängimas näeb?

See turniir toimub Tere tennisekeskuses 9.-11. detsember ja täpne osalemine pole veel kindel, kuna kõik oleneb sellest, kuidas käsi paraneb.

Selle aasta komeet on kindlasti Caroline Wozniacki (maailma esireket – toim), kes tuli, nägi ja võitis. Nimeta üks tugevus, mis on temal ja mida võib-olla pole täna veel sinul ja nimeta üks tugevus, mis on sinul ja mida pole temal?

Tal on kiired jalad, aga tal pole minu tugevaid lööke.

Palju on räägitud mõnest noorest tüdrukust, kes Eestis praegu on sirgumas... Anett Kontaveit näiteks. Oled teda mängimas näinud, on temas seda miskit, et jõuda ühel päeval sama kaugele, kui sina täna?

Olen Anettiga paar korda trenni teinud. Tal on kõik eeldused, et jõuda kaugele.

Nimeta paar kõige ebamugavamat vastast, kellega turniiridel kokku ei tahaks minna? Miks just nemad?

Petra Kvitova, ta on lihtsalt väga ebamugav vastane mulle oma lamedate vasakukäelise löökidega.

Viimasel ajal tuleb ridamisi häid tulemusi Jürgen Zoppilt. Mis sa arvad, kas võiks proovida Jürgeniga kunagi mõnel suurturniiril koos segapaarismängu mängida?

Jah, kindlasti, kui Jürgen nõus oleks ja me turniirile edetabelikohaga peale pääseme.

Milliseid (kas üldse) ilurituaale läbid enne väljakule minemist?

Vaatan, et juuksed oleks korralikult kinni ning et miski mind mängu ajal segama ei hakkaks. Päikese käes mängides panen päikesekreemi.

Kas tennisistidele on kehtestatud ka reeglid välimuse suhtes (näiteks trikoo asemel peab olema seelik ja pluus jne)?

Jah, mängijad on kohustatud kandma professionaalset ja kohast tenniseriietust. Kanda ei tohi t-särke, teksaseid jne.

Kui sa ühel päeval peaksid jõudma suure slämmi turniiri finaali ja võidaks selle, siis keda oleks eriti magus finaalis võita?

Serena Williamsit

Sul on olnud mitmeid treenereid, kuid nüüd lõpuks oled saavutanud rahulolu ja väga hea koosluse Silver Karjusega. Kas vahel suhtled ka mõne endise treeneriga ja mis teemadel? Kellega? Kas nad annavad Sulle mingeid nõuandeid?

Umbes kuu tagasi saatis mulle Pablo (Giacopelli – toim) e-maili ja õnnitles hooaja puhul ning soovis, et järgmine aasta läheks veel paremini. Vahel harva ka Lucaga (Appino – toim), enamasti sellest kuidas läheb ja kas kõik okei.

Kas Sa kujutad ennast tulevikus ette noortetreenerina või seostad ennast mingi muu ametiga?

Praegu tundub, et tahaks midagi muud teha, aga ei tea veel, mida, eks see selgub aja jooksul. Heal treeneril peab olema ka annet, et teisi treenida ning õpetada ja arvan praegu, et minul seda pole. Oskan hästi täita mulle antud juhiseid, kuid ise kedagi juhendada on teine asi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles