Kõrgetasemelisel «Alfa» võistlusel on täna kohal kogu Eesti paremik

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfa 2015 esikolmik (Tõnu Endrekson, Joel Naukkarinen, Allar Raja).
Alfa 2015 esikolmik (Tõnu Endrekson, Joel Naukkarinen, Allar Raja). Foto: Alfarace.ee

Täna toimub Audenteses suur sisesõudmise võistlus «Alfa». Maailma mastaabiski kõrgetasemeline jõuproov toob kohale kogu Eesti paremiku ning arvukalt välismaiseid rivaale.

Eelinfo kohaselt on osavõtjate arv võrreldes mullusega paisunud, sest starti on oodata üle 400 osaleja. Tänavust võistlust iseloomustab välisvõistlejate innukas huvi, sest Lätist on eelregistreerunud pea sadakond, Leedust üle 20 ning Soomest ligi 20 atleeti. Riikide geograafiat laiendab Suurbritannia ja Venemaa osavõtt, vahendas Sõudeliidu koduleht.

Tipptasemel põnevust ja tulemusi tõotab meeste 37 osalejaga rivaliteet. 2015. aasta 16-st finalistist on stardis koguni 13, eesotsas paljukordse «Alfa» võitja ja olümpiahõbeda Tõnu Endreksoni, mulluse hõbemedallisti, napilt Endreksonile alla jäänud Soome tipptegija Joel Naukkarise, Eesti neljapaadi teiste staaride Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Andrei Jämsä ja ülejäänutega.

Äsja Portugalist veelaagrist naasnud Raja loeb õnnestumiseks poodiumikohta. «Kui Endrekson läheb Naukkarise vastu tiitlit kaitsma, siis mina pean suureks õnnestumiseks medallistide sekka pääsemist. Kuna kohal on ka soomlaste teine olümpialootus Antti Kilpeläinen ning meie teised tugevad, siis lihtne selle soovi täitmine ei saa olema,» arvas Raja.

Raja hinnangul on lõunalaager sõudemasina tunnetamist vähendanud, kuid reedene kiirustreening peaks aitama kõike sättida. «Veekilomeetreid kogunes üle 400 ning seetõttu jäi aparaat veidi võõraks. Tunnetan siiski, et võin homme (laupäeval – toim) löögijõuline olla,» ennustas atleet.

Vastavalt esialgsele ajakavale stardivad 13-14. aastaste poiste (C-klass) sõidud kell 10.50. Meeste eelringe näeb alates kell 13.20. Peale individuaalseid sõite kell 13.50 on kavas 500 meetril võistkondlikud etteasted, kus saavad osaleda põhikoolid ja gümnaasiumid, kaitseväe ja julgeolekuvaldkonna õppeasutused, spordiklubid ja teisedki tiimid. Finaalsõidud on planeeritud algama kell 15.00. Naiste ja meeste finaalid saavad lähte vastavalt 17.50 ja 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles