Mercedese meeskonda kimbutab uue hooaja eel vana probleem

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (esiplaanil) ja Lewis Hamilton.
Nico Rosberg (esiplaanil) ja Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel F1 sarja valitsenud Mercedese tiim on meeskonna juhi Toto Wolffi sõnul endiselt sama probleemi ees nagu eelmisel hooajal: kuidas kahe masina rooli ära mahutada kaks kanget meest?

Kahel viimasel aastal maailmameistriks tulnud Lewis Hamiltonile on suurimat konkurentsi pakkunud just tema tiimikaaslane Nico Rosberg, kuid kaks Mercedese sõitjat pole suures vastasseisus just liiga suured sõbrad ning on korduvalt omavahel ka raksu läinud. Tiimi juht Toto Wolff nentis, et paari viimase aasta probleem kummitab neid ka tänavuse hooaja eel ning eelkõige teeb see teda murelikuks seetõttu, et sel aastal ennustatakse Mercedesele tõsiseks konkurendiks Ferrari roolis istuvat Sebastian Vettelit.

«Oleme mures, et Vettel ja kompanii võivad sellest kasu lõigata,» nentis Wolff. «Meie puhul on sõitjate koosseis rohkem tasakaalus kui Ferraris, kus on kergem ära määrata esisõitjat ja number 2 sõitjat. Meie jaoks on see (Mercedese sõitjate koosseis- toim) võistlusaspektis puuduseks. Tegemist on väga huvitava olukorraga, sest Nico oli 2015. aasta lõpus domineeriv (Rosberg võitis kolm viimast etappi- toim). Ma ei teagi, kumb mängib enesekindluse ehitamises suuremat rolli: Lewise MM-tiitel või Nico võiduseeria,» vaatas Wolff uuele aastale ette.

Tänavune F1 hooaeg algab 20. märtsil Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles