Garmisch-Partenkirchenis jõudsid poodiumile koguni kaks suurüllatajat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Aamodt Kilde võitis elu esimese MK-etapi.
Aleksander Aamodt Kilde võitis elu esimese MK-etapi. Foto: SCANPIX

Saksamaal Garmisch-Partenkirchenis peetud mäesuusatamise MK-sarja kiirlaskumises jõudis poodiumile koguni kaks üllatusmeest. Võitja Aleksander Aamodt Kilde startis seejuures väljaspool «kuuma gruppi», alles 30. kohalt.

Ehkki tavaliselt on rada selleks ajaks juba nii palju kannatada saanud, et kiiret aega sõita on väga keeruline, suutis 23-aastane Aamodt Kilde edestada 0,22 sekundiga sloveeni Boštjan Klinet. 2013. aastal suurslaalomis juunioride maailmameistriks tulnud Aamodt Kilde jõudis MK-sarjas esmakordselt poodiumile detsembris, kui oli Val Gardenas supsersuurslaalomis kolmas. Kiirlaskumises pärines tema MK-sarja ainus esikümnekoht aga nädala tagusest ajast, kui ta lõpetas Kitzbühelis kuuendana.

Veel suurem üllataja oli 24-aastane sloveen Kline, kes jõudis MK-sarjas esikümnesse esmakordselt. Tema käesoleva hooaja senine parim tulemus oli novembris Lake Louise’i supersuurslaalomis saadud 14. koht. Kolmandana lõpetas täna Garmisch-Partenkirchenis šveitslane Beat Feuz, kes kaotas Aamodt Kildele 0,24 sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles