Olümpiapääset püüdev Tolmoff sai otseselt konkurendilt valusa kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Tairo Lutter

Sulgpallur Kati Tolmoff kaotas Islandill peetud Euroopa Karikaetapil veerandfinaalis tasavägises mängus 18-20, 20-22 soomlannale Airi Mikkeläle.

Kaotus oli seda valusam, et Tolmoff ja Mikkelä paiknevad maailma edetabelis lähestikku. Soomlanna on sel nädalal 79. ja eestlanna 84. kohal. Seetõttu on Mikkelä ka Tolmoffi otsene konkurent olümpiakoha püüdmisel. Olümpialepääsu tagab kvalifikatsiooni perioodi lõpus kuulumine maailma edetabelis eeldatavalt 70 parima hulka. Üksikmängudes saab olümpiale 38 sportlast, kuid ühest riigist võistlema pääsevate sulgpallurite arv on piiratud.

Tolmoff jäi seega Islandil jagama 5.-8. kohta. Mikkelä alistas aga poolfinaalis ka taanlanna Claudia Paredese 17-21, 21-12, 21-15. Pühapäevases finaalis kohtub ta teise taanlanna Julie Dawall Jakobseniga.

6000 dollari suuruse auhinnafondiga võistlusel sai Tolmoff esimeses ringis jagu norralannast Vilde Espesethist 21-13, 21-5. Teises ringis oli Tolmoffi vastaseks Sofie Holmboe Dahl Taanist, kellele Tolmoff kaks kuud tagasi Norra turniiri finaalis kaotas. Seekord sai eestlanna kindla võidu tulemusega 21-18, 21-8.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles