Madis Kalvet: 13-aastane täielik proff, kellelt on ainult õppida (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru X-mängude võidu järel jaapanlaste telekaamerale autogrammi andmas.
Kelly Sildaru X-mängude võidu järel jaapanlaste telekaamerale autogrammi andmas. Foto: Madis Kalvet

Kelly Sildaru tunnustatud mänedžer Michael Spencer tunnistas päev enne X-mängude naiste pargisõidu finaali Postimehele, et tema eesmärk on teha eestlannast maailmakuulus bränd. Eesti aja järgi reede hilisõhtul tegi Sildaru Spenceri töö lihtsamaks, sest tõusis talviste X-mängude läbi aegade kõige nooremaks võitjaks. Sportliku edu kõrval on vähemalt sama oluline või isegi olulisem see, mis toimus võistlusraja kõrval, ja seal teeb 13-aastane koolitüdruk teistele Eesti atleetidele juba praegu silmad ette. 

Tippsportlasest saab suur sportlane, kui teda tuntakse peale tulemuste veel millegi poolest. Enamasti aitab brändi tuntusele kaasa mõni iseloomulik käitumisviis. Kõik spordisõbrad teavad, kuidas tähistavad oma võite sprindikuningas Usain Bolt ja pikamaajooksja Mo Farah või kuidas hüppab Madridi Reali jalgpalliklubi ründeäss Cristiano Ronaldo pärast värava löömist õhku ja maandub, jalad harkis.

Oma brändi kinnistamiseks tegi Sildaru reedel igatahes palju. Kui võistlustel, mida USA noored jälgivad teleri vahendusel ülima entusiasmiga, teadvustatakse iga natukese aja tagant, et «Sildaru tants» on uus kuum sõna, siis nii ka on. Suurel sportlasel peab peale tulemuste olema veel midagi, mille järgi maailm teda tunneb, ja selles vallas ongi eestlannal nüüd samuti esimesed sammud tehtud. Kõige tähtsam on siinkohal see, et lõbusat võidutantsu sai löödud vigursuusatajate jaoks kõige suuremal areenil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles