Mitmekordne Eesti meister: ujumisliidu teguviis on sigadus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Kovanen.
Karol Kovanen. Foto: Mihkel Maripuu

Mitmekordne Eesti meister teateujumises Priit Aavik kirjutab oma ujumisblogis pikalt Eesti Ujumisliiduga seonduvatest probleemidest. «Siiski pean ära mainima, et siinkirjutaja eesmärk ei ole kedagi maha teha ega veel vähem kedagi solvata. Üritan lihtsalt tuua kogu tõde päevavalgele ning näidata, mis tegelikult ujumisliidus toimub või ei toimu,» selgitab ta. 

Aavik viitab oma blogipostituses paljudele küsimusi tekitavatele asjaoludele. «Hakkaksin seda lõngakera harutama Euroopa meistrivõistluste normide teemal. Nimelt on Eesti Ujumisliidu kodulehel välja toodud tänavuse aasta Euroopa meistrivõistluste normid, kuid kahjuks ei jää need sellisteks, nagu nad praegu on. Nimelt tehti viis kuud enne võistlusi, ma rõhutan veelkord, et viis kuud enne võistlusi, A-normatiivid ümber,» kirjutab Aavik.

Ta jätkab: «Kui algselt arvutati A-normatiiv valemiga eelmiste võistluste poolfinaali 8. koht + 3 % siis nüüd on uueks valemiks 8. koht + 2 %. Ei kõla ehk väga halvalt, kuid praeguse seisuga on A-normatiiv vaid neljal Eesti ujujal ning A-normatiiv kadus tänu uuele valemile ära näiteks Filipp Provorkovil, kellel jääb 50 m rinnuliujumises A-normatiivist puudu vaid 1 sajandik. Samuti kadus ära prii sõidu pilet ka Kätlin Sepal ja Maria Romanjukil. Ujumisliidu juhatus võtab A-normatiivide tõstmise otsuse vastu lähipäevade jooksul ehk see on vaid vormistamise küsimus.»

Aavik annab alaliidu tegutsemisele hävitava hinnangu: «Selline teguviis on sigadus, kuid ma ei tahaks sigu solvata. Tippsportlased loovad hooaja alguses endale eelarve, kus iga kopikas on ülimalt tähtis. Kes ei ole kursis, siis A-normatiiv tagab teatavasti prii sõidu tiitlivõistlustele, mille kulud katab ujumisliit, kuid kuna ujumisliit on 2016. aasta eelarvega ligikaudu 20 000 - 40 000 eurot miinuses, siis otsustati ujujatele selline karuteene teha. Kas see oli õige teguviis?»

Ujumisliit omapoolset kommentaari veel andnud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles