Ujumisliidu president: EMi normide muutmine on olnud päevakorras, kuid otsust pole tehtud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Kovanen.
Karol Kovanen. Foto: Raigo Pajula

Eesti ujumist raputas täna uudis seoses kevadise EMi normidega, kui ujuja Priit Aavik kirjutas oma blogis, et vaid viis kuud enne suurvõistlust muudeti tiitlivõistluse norme. Eesti Ujumisliidu president Karol Kovanen selgitas Postimehele, et kuigi teema on olnud Ujumisliidu juhatuses arutlusel, ei ole sellekohast otsust veel vastu võetud.

«Nimelt on Eesti Ujumisliidu kodulehel välja toodud tänavuse aasta Euroopa meistrivõistluste normid, kuid kahjuks ei jää need sellisteks, nagu nad praegu on. Nimelt tehti viis kuud enne võistlusi, ma rõhutan veelkord, et viis kuud enne võistlusi, A-normatiivid ümber,» kirjutas Priit Aavik oma blogipostituses, kus ta selgitab, et senised EMi normid on Eesti Ujumisliidu poolt muudetud karmimaks ja seda vaid viis kuud enne tiitlivõistlust. Aaviku postituse järgi oleksid oma EMi A-normi kohast ilma jäänud Maria Romanjuk, Filipp Provorkov ja Kätlin Sepp.

Eesti Ujumisliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul peaks igaks tiitlivõistluseks kinnitama normid treenerite kogu, kuid kevadel toimuva EMi eel veel neid norme kinnitatud pole - seega ei saa tehiliselt rääkida ka nende muutmisest, kuigi A-normide karmistamine on Ujumisliidus teemaks olnud. «See teema on olnud arutlusel, kuid otsust kui sellist veel pole, seega teemat normide muutmise kohta tegelikult hetkel ei ole,» selgitas Kovanen. «A-norm peaks olema selline, millega EMil minnakse ikkagi poolfinaalikoha järgi. See on tulemus, millega minnakse riiki esindama ja mis peaks olema eesmärk - niisama võivad ujuda B-koondise liikmed, aga kas nende EMile saatmine riigi rahade eest on mõistlik? See on rohkem klubide asi, kuigi kui Ujumisliidul on võimalust, oleme ka B-koondise sportlasi toetanud,» selgitas olukorda Rahvusvahelise Ujumisliidu (FINA) kongressil viibiv Kovanen, kes lisas, et senised A-normid on olnud nõrgad ning neid on tõepoolest üle vaadatud. Samas ei ole hetkel veel norme korrigeeritud.

EM, mille normide muutmine on hetkel päevakorras, toimub maikuu lõpus Londonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles