Hooaja avastardi teinud Valler: peaaegu sama aeg, mis eelmisel aastal tippvormis olles

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Valler (keskel sinises).
Raimond Valler (keskel sinises). Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Raimond Valler võistles 30. jaanuaril Austrias Viinis sisetingimustes toimunud rahvusvahelistel kergejõustikuvõistlustel 800 meetri distantsil, võites oma jooksu ja sai kokkuvõttes ajaga 1.50,19 kümnenda koha.

Valler startis kolmandas jooksus, sest asus väljas joostud isikliku rekordiga 1.49,26 (2014. aastal Universiaadi poolfinaalis) stardinimekirjas 18. positsioonil. Tempomeistrid ehk jänesed osalesid kahes esimeses kiiremas jooksus. «Otsisime treeneriga tugevaid välisvõistlusi ja see tundus väga sobiv. Hall on suurepärane,» ütles Valler Jooksuportaalile.

Arvestades, et tegemist oli Valleri tänavuse hooaja esimese stardiga, jäi mees ise oma tulemusega rahule. «Peaaegu sama aeg, mis eelmisel aastal tippvormis olles. Eks alati tahan rekordit joosta, aga avastardiga on seda keeruline teha. Pidin ise esimesed 500 meetrit vedama. Viimasel ringil oli üks konkurent minust ees, kes osutus täpselt nii kiireks, et ei jõudnud temast tagasirgel mööduda. Alles lõpusirgel õnnestus. Sinna kaotasin aega. Oleksin kiirem olnud, kui startinuks kiiremas jooksus aga, seda ei saa alati tellida,» arvas Valler.

Ta pidas teise kiirete meeste taga jooksmist 800 meetri puhul palju kergemaks. Vähem kui kuu aja pärast saab Raimond Vallerit näha jooksmas Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis toimuvatel talvistel Eesti meistrivõistlustel. 800 meetri Eesti siserekord 1.49,33 kuulub aastast 1987 Raivo Mägile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles