Taaramäe Austraalias: paha hakkab sellest päikesest

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Facebook/Team Katusha

Rein Taaramäe on viimased kolm nädalat treeninud ja võistelnud Austraalias, kus kuum päike on ratturile tülikaks muutunud. 

«Paha hakkab juba sellest päiksest. Paned kreemi nahale, aga ikka saad põletusvillid, see pole normaalne,» lausus Taaramäe Facebooki lehekülje vahendusel. 

Taaramäe (Katjuuša) osales täna Austraalias peetud Cadel Evans Great Ocean Road Race nimelisel ühepäevasõidul, kus aitas Tiago Machado ja Sergei Lagutiniga meeskonna sprinteri Aleksei Tsatevitši seitsmendaks

Ühepäevasõidu võitis britt Peter Kennaugh (Team Sky), kes ründas 15 kilomeetrit enne sõidu lõppu. Rein Taaramäe lõpetas 174 kilomeetrise distantsi liidrist 3 minutit ja seitse sekundit hiljem ja oli kokkuvõttes 36. 

«Ega võidusõidust heietama ei hakkagi, sest sõit oli väga aktiivne ja juhtus palju. Sain jooksikutegrupis olla ja ka tiimi jaoks tööd teha,» kommenteeris Taaramäe tänast sõitu. 

«Vorm on hea, aga mitte veel parim. Ega tänaseks sõiduks eriti valmistunudki. Põhitöö käib see aasta Giro jaoks, kuid tore oleks juba enne kuskil märk maha saada,» lisas ta. «Küll ma ka saan, sest vorm on päris hea. Võibolla mitte isegi vorm vaid põhi ja vastupidavus. Päev enne tänast sõitugi sai 200km trenni tehtud ja täna oli olek sellega võrreldes pigem hea.»

Lähipäevil tuleb Taaramäe aga tagasi Euroopasse. «Homme veel pikk trennipäev ja siis lendan tagasi Euroopasse, oma lõuna koju, kus peab nädalakese turisti kombel treenima, sest uue aja ja kliimaga harjumiseks kulub umbes 6-7 päeva,» sõnas Taaramäe. «Just sellepärast, et Euroopas ootab ees puhkus, tulebki siin olles viimased päevad trenni punnida. Pool nädalat läkski Down Underist taastumiseks ja kui veel siin vaikselt Cadel Evansiks oleks valmistunud, siis kannataks juba suurema plaani ettevalmistus, nii et kõik on läbi mõeldud.»

Video ühepäevasõidu viimastest kilomeetritest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles