X-mängud – kas ka tegelikult nii suur sündmus, nagu räägitakse? (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemsportlaste uhked trikid naelutavad televaatajad telekate ette ning telepilti ameeriklased juba toota oskavad. Pildil trikitamas Matt Ladley lumelaua rennisõidus.
Ekstreemsportlaste uhked trikid naelutavad televaatajad telekate ette ning telepilti ameeriklased juba toota oskavad. Pildil trikitamas Matt Ladley lumelaua rennisõidus. Foto: SCANPIX

Eestlastele palju rõõmu pakkunud X-mängud on selleks korraks läbi ja maailma parimad vigursuusatajad kogunevad Aspenis taas järgmisel aastal. Kelly Sildaru võidu järel pargisõidus on palju arutatud, kas X-mängud on ikka tõesti vigursuusatajate jaoks olümpiamängudest tähtsamad.

Eesti spordisõbrad on harjunud, et individuaalsportlaste jaoks on ülimaks ikka olümpia. Mõningate eranditena võib välja tuua küll jalgrattaspordi ja tennise, kus staarid osalevad ka OMil, kuid väärtuslikumaks peetakse vastavalt Tour de France’i üldvõitu või esikohta Wimbledonis. Kas X-mängud on tõesti vigursuusatajate Wimbledon ja kui paljudele inimestele ekstreemsport üldse korda läheb? USAs võistlus külastanud Postimees tegi nähtust mõned tähelepanekud.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles