Ametlik kinnitus: Guardiola asub suvel Manchester City peatreeneriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: SCANPIX

Manchester City jalgpalliklubi kinnitas ametlikult pikaajalisi kuuldusi, et alates uuest hooajast asub klubi peatreeneritoolile Josep Guardiola.

City praegune treener Manuel Pellegrini on ametis kolmandat aastat. Hooajal 2013-14 viis ta City nii Inglismaa meistriks kui ka liigakarika võitjaks, mullu lõpetati kõrgliigas teise kohaga. Käimasoleval hooajal hoiab City Inglismaa liigatabelis teist kohta, üllatusliider Leicester City on kolme punkti kaugusel. Samuti on praeguseks jõutud liigakarika finaali ja FA karikasarjas 16 parema hulka.

Ka Meistrite liigas pääses City sel hooajal 16 parema sekka, alagrupist edasipääs tagati seejuures juba kaks vooru enne alagrupiturniiri lõppu. Kaheksandikfinaalis kohtutakse 24. veebruaril ja 15, märtsil Kiievi Dinamoga. Seega on jätkuvalt võimalik, et City võidab kõik neli karikat, kuid Pellegrini on sellegipoolest sunnitud 30. juunil ametist lahkuma.

Guardiola saldo: kuus hooaega, viis meistritiitlit, kokku 19 karikat

45-aastane Guardiola juhendab praegu kolmandat hooaega Müncheni Bayernit. Tema käe all on Saksamaa hiid tulnud kahel korral Bundesliga võitjaks ja liigatabelit juhitakse ka tänavu, sest 19 mängus on Bayern seni saanud 17 võidu kõrvale vaid ühe viigi ja ühe kaotuse. Hooajal 2013-14 võideti lisaks meistritiitlile ka Saksamaa karikas, klubide MM ja Euroopa superkarikas, kuid Meistrite liigas on kaks korda järjest jäädud pidama poolfinaali. 2014. aastal kaotati kahe mängu kokkuvõttes 0:5 Madridi Realile ja 2015. aastal 3:5 Barcelonale.

Enne Bayerni treeneripostile asumist juhendas Guardiola neli aastat FC Barcelonat, viies klubi kolmel korral Hispaania meistriks ja korra hõbedale. Lisaks võideti kaks korda Meistrite liiga ja jõuti ülejäänud kahel korral poolfinaali ning tuldi kaks korda Hispaania karikavõitjaks. Kui lisada arvestusse kolm Hispaania superkarikat, kaks Euroopa superkarikat ja kaks klubide MM-tiitlit, võitis Guardiola juhendatud Barcelona nelja aasta jooksul 14 karikat.

Manchester City ei teinud oma tänases avalikus teadaandes saladust, et üritas Guardiolat palgata juba 2012. aastal, kuid siis jooksid läbirääkimised liiva. Nüüd sõlmitud lepingu pikkus on kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles