Sildaru saab toetust, kuid summa pole suur

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: SCANPIX

Ilmselt võib jäädagi arutlema teemal, kui süsteemiväline nähtus on Eesti spordis X-mängude võitja Kelly Sildaru ja kui palju peaks ta Eesti spordisüsteemi kaudu toetusi saama. Fakt on see, et praegu piirdutakse alaliidu kaudu makstava igakuise treeningutoetuse ja poliitilisest katuserahast otseselt talle mõeldud summadega. Väikest abi on ta saanud ka projektist «Märka järgnevat põlvkonda».

Eesti spordisüsteemis on kõige suuremad toetused seotud olümpiamängude ja muude ametlike tiitlivõistlustega. Eestlastele seni kaugeks jäänud X-mängud nende hulka ei kuulu. Pärast emotsionaalset reedeõhtut võib see tunduda vale, seda enam, et Sildarust on kiiresti saanud 2018. aasta Pyeongchangi olümpial eestlaste suurim, õigupoolest ainus medalootus.

Üks asi on emotsioon, teine aga reaalsus ning fakt on see, et olümpiamängude mõistes pole Sildaru seni veel mittekeegi. Olles sisuliselt oma alal maailma parim, tuleb tal veel olümpiasportlaseks saada – ehk siis täita vastavad normatiivid.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) spordidirektori Martti Raju sõnul pole järgmise taliolümpia norme veel avaldatud. Ja kui olekski, ei saaks 14-aastane Sildaru neid veel täita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles