Kanguri koduklubi sõlmis lepingu ohtlikku haigust põdeva mängujuhiga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: PP

Eesti korvpallikoondise kapteni Kristjan Kanguri koduklubi Varese teatas oma kodulehel, et sõlmis hooaja lõpuni lepingu ameeriklasest mängujuhi Chris Wrightiga.

26-aastane ja 185 cm pikkune Wright mängis viimati Iisraeli kõrgliigas Holoni Hapoelis, kus viskas mängudes keskmiselt 6,5 punkti ja andis 1,8 resultatiivset söötu.

2013. aastal tegi ta kolm mängu kaasa NBA klubi Dallas Mavericksi ridades. Sellega sai Wrightist esimene teadaolev NBA mängija, kes põeb haigust nimega polüskleroos.

Polüskleroos kõige sagedasem noori inimesi tabav pea- ja seljaaju haigus. Haiguse käigus tekib autoimmuunne põletik - inimese loomulikud kaitsemehhanismid pöörduvad närvikoe vastu, mis kahjustab närvisüsteemi.

Haiguse kulg on individuaalne - mõned invaliidistuvad, teised jäävad üsna terveks ja elavad peaaegu oodatava elueani. Wright on alates 2012. aastast saanud tugevatoimelist ravi ja peale ühe vahejuhtumi, kus ta ei suutnud hommikul ärgates oma jalgu tunda, pole tal tüsistusi esinenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles