Kas Messi edestamine võib tuua Postile pakkumise välismaalt?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Post.
Sander Post. Foto: Priit Simson

Rahvusvahelise statistikute ühenduse IFFHS-i jalgpallihooaja kokkuvõttest selgub, et FC Flora ründaja Sander Post on maailma kõrgliigade kõige efektiivsem ründaja 17 mängust löödud 24 väravaga, millega eestlane edestas Luis Suarezit ja Lionel Messit.

Selline auhind ei omistata Eesti jalgpallurile aga mitte esimest korda. 2007. aastal pärjati sama tiitliga samuti tollal FC Floras mänginud Vjatšeslav Zahovaikot (25 tabamust 21 kohtumises).

Zahovaiko tõusis tollal välismaiste jalgpalliklubide huviorbiiti ning õige pea liitus ta Kuveidi liiga liidri Al-Kuwaidi klubisse. Paraku osutus käik tollal ebaõnnestunuks, kuna Kuveidi klubi polnud eestlase tasemega rahul ja saatis ta lepingut rikkudes minema. Nüüd on Zahovaiko valuraha saanud.

Nagu Zahovaikogi puhul, võib ka Posti vastu tänu muljetavaldavale statistikale välisklubide huvi tekkida. Flora president Aivar Pohlak on küll öelnud, et meeskonda ei taheta lõhkuda ning plaanis on Florat veelgi tugevdada, kuid kui pakkumine tuleb nii hea, millest on võimatu keelduda?

Avalda arvamust: kas Posti tase kannataks mõne kõrgliiga välja? Kuhu Post karjääris jõuda võib?

Ise on Post öelnud, et talle sobiks Skandinaavia liigad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles