Mullu imet teinud Kristal saab alustatuga jätkata

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal (esiplaanil) tunneb rahulolu, et saab Tammekaga edasi töötada.
Marko Kristal (esiplaanil) tunneb rahulolu, et saab Tammekaga edasi töötada. Foto: Sille Annuk

Lõppenud jalgpalli meistriliiga hooajal positiivseima üllatusena Tartu Tammeka suurepäraselt mängima pannud peatreener Marko Kristal saab ülikoolilinnas tegevust jätkata.



Oktoobri lõpus tuli Tartust uudis, et sealne Tammeka ei suuda head tööd teinud Kristalile korralikke tingimusi pakkuda ja seega lähevad juhendaja ja klubi teed lahku. Kristal kommenteeris siis, et tal on sellisest lahendusest väga kahju, kuna tegemist oli pontentsiaalika meeskonnaga. Eile tuli uudis, et vahendid on leitud ja Kristal siiski jätkab.

«Mul on väga hea meel. Ütlesin juba oktoobris, et mina töötaks seal edasi,» märkis Kristal eile rahulolevalt.

Meelemuutus on eelkõige tingitud struktuurilistest muudatustest klubi juhtimises. Klubi tegevjuhi ja mänedžerina jätkab Veiko Soo, kes on klubi juures 2010. aasta kevadest ja kel on ka varasem klubi juhtimise kogemus. Siiski ei saanud ta täpsustada, mis muudatused klubi sees täpselt toimumas on.

«Nendest asjadest saab rääkida siis, kui kõik on kindel, hiljemalt järgmise nädala lõpuks peaks olema,» sõnas Soo, kelle sõnul on Kristali rõõmuks uute juhtijate üheks eesmärgiks meeskonna tuumiku hoidmine. «On avalik saladus, et paljud meeskonnad, nagu näiteks Sillamäe Kalev, on meie mängijatest huvitatud, kuid meie tahame, et võistkond jääks kokku.»

Küsimusele, kas üldiselt amatöörmeeskonnana tuntud Tammeka pallurid hakkavad ka uuest aastast palka saama, vastas Soo: «See on jututeemaks küll.»

Tammeka ettevalmistus­periood algas eile. Kristali sõnul tehakse detsembris üldfüüsilist ja aasta lõpus osaletakse traditsioonilisel sisejalgpalliturniiril.

«Tavaline ettevalmistus, nagu eelmise hooaja eelgi. Jookseme, hüppame ja mängime natuke palli,» kommenteeris Kristal. «Jaanuarist hakkame pidama ka kontrollkohtumisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles