Saksamaa vanim ja kuulsaim suusamaraton jääb lumepuuduse tõttu ära (1)

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad
Suusatajad Foto: SCANPIX

Eile teatas Saksamaa kuulsaim suusamaraton König Ludwig Lauf, mis pidi toimuma sel nädalavahetusel, et nad jätavad oma maratoni kehvade lumeolude tõttu ära.

Lõuna-Saksamaal, Ammeri mägede lähedal toimuv suusamaraton on viimased nädalad vaevelnud sulailmade käes ning ka viimased meeleheitlikud päästetööd raja kallal ei kandnud vilja. «Viimastel öödel olid mägedes miinuskraadid ning tootsime seal kunstlund, et seda rajaparanduseks alla vedada,» rääkis võistluste direktor Marc Schauberger, kuid paraku tõmbas ilma jätkuv soojenemine ka sellele tegevuse kriipsu peale.

Kaaluti ka mitmeid alternatiive, kuid soojas ilmas ei läinud ükski neist käiku. Korraldajate sõnul on maratoni ärajätmine neile suur majanduslik löök. König Ludvig Laufi reeglite järgi saavad kõik osalejad 50% oma makstud osalustasudest tagasi. Seda vaatamata olukorrale, kus 80% makstud tasudest on juba praegu korralduskulude katteks läinud.

Seejuures ei ole maailma suusamaratonide Worldloppet kalendris toimunud ükski maraton veel looduslikul lumel. Nii Hiina Vasaloppet, tšehhide Jizerska Padesatka, austerlaste Dolomitenlauf kui ka itaallaste Marcialonga möödunud nädalavahetusel toimusid kunstlumest rajal.

König Ludwig Laufil ei ole sarnaselt Tartu Maratonile finantse ja tehnilisi võimalusi maratoniks sobiva kunstlumeraja tootmiseks ning seetõttu pidid nemad ka sel aastal esimestena Worldloppeti kalendri maratonidest oma suusasõidu ära jätma.

21. veebruarile planeeritud Tartu Maraton on sakslastega praegu sarnases seisus. Lumepuudus ähvardab suusapidu ära jätta. Kuigi stardini on jäänud veel pisut alla kolme nädala ja korraldajad loodavad, et ilm jõuab veel selle ajaga muutuda.

Kui aga Tartu Maraton peaks samuti ära jääma, saavad sarnaselt König Ludvig Laufi osalejatele ka Tartu Maratonile juba registreerunud inimesed 50% oma makstud osalustasust tagasi või samas protsendi mahus kanda osalustasu mõne teise Tartu Maratoni Kuubiku ürituse stardimaksuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles