Saja Liiga kuu parima mängija tiitli pälvis Austraalia koondislane

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver rünnakul
Tallinna Selver rünnakul Foto: Dmitri Kotjuh

Baltikumi võrkpalliklubisid ühendava Saja Liiga kuu parim mängija on Tallinna Selveri meeskonna diagonaalründaja Lincoln Williams.

Pealinnaklubi on sel aastal sarjas heas hoos – jaanuaris võideti kõik viis kohtumist, teiste seas mängiti 0:2 kaotusseisust üle ka liiga liider Pärnu Võrkpalliklubi. Selveri viimane allajäämine pärineb Saja Liigas 6. detsembrist, mil võõrsil kaotati Bigbank Tartule 2:3, vahendab Volley.ee.

Kuu alguses üsna tagasihoidlikult mänginud Williams on viimastel nädalavahetusel olnud Selveri jaoks asendamatu pallur. Kolme viimase kohtumisega on ta kogunud 70 punkti, efektiivsusnäitajaga +41. Kuu parima partii esitas ta laupäeval võõrsil Daugavpilsi vastu, kus Austraalia koondislase arvele jäi 29 punkti (+20). Võimas oli ka palluri rünnakuprotsent. Ta lõi 37 tõstest punktiks 28 ehk 75,7 protsenti. Terve kuu saldo oli Williamsil 81 punkti (+42). Rünnakuid realiseeris ta 55,6-protsendiliselt.

Tihedat konkurentsi pakkus Williamsile ka Selveri enda kasvandik Oliver Orav. Kui hooaja alguses sekkus Orav mängu rohkem Williamsi vahetusena, siis viimasel ajal on juhendaja Rainer Vassiljevi vangerdus vastasmeeskonnad veelgi raskemasse seisu pannud. Nimelt on Selveri peatreener hakanud Oravat kasutama nurgaründajana. Jokkerina kaardipakist tõmmatud Orav on lisanud Selverile seega veelgi rünnakujõudu, ent pallur on väga hästi hakkama saanud ka vastuvõtul.

Eelmistel kuudel on kuu parima palluri tiitli pälvinud Bigbank Tartu libero Rait Rikberg ja Pärnu Võrkpalliklubi nurgaründajast kapten Andrus Raadik.

Läti meeskondade seas pälvis jaanuarikuu parima nimetuse Daugavpilsi pallur Aleksandrs Samuilovs, leedulastel Robert Juchnevic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles