Tammjärve hooaeg jäi puugihammustuse tõttu pooleli

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Tairo Lutter

Hiljuti selgus meditsiiniuuringutel, et oma kesisele sportlikule vormile seletust otsinud murdmaasuusataja Aivar Rehemaa on tänavuse hooaja jooksul põdenud juba kolme organismi kurnavat haigust. Ta pole ainus. Kogenud suusahundi eeskujul andsid profülaktika mõttes vereproovi ka teised Eesti koondislased ning selgus, et tervis on korrast ära ka Karel Tammjärvel.

Vereproov näitas, et Tammjärv põeb puugihammustuse tagajärjel tekkinud borrelioosi. «Ise ma pole puugi hammustust märganud, kuid ilmselt pidi see suvel või sügisel juhtuma,» nentis Tammjärv, kes peab veel mitu nädalat pingutusest hoiduma ja antibiootikume neelama. «Rohtude võtmisega samal ajal ei tohi pingutada. Seni võin vaid toonuse hoidmiseks end rahulikult liigutada.»

Hooaja eel pakatas 26-aastane Tammjärv optimismist ning avaldas lootust, et pärast paari kehvemat hooaega liiguvad asjad taas tõusujoones. Paraku ei sujunud võistlustel asjad sugugi nii, nagu loodeti. Ränkraske suusatuuri sõitis ta küll lõpuni, kuid leppis seal tagumiste kohtadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles