Johaugi süüdistatakse kuninga solvamises

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningas Harald ja Therese Johaug
Kuningas Harald ja Therese Johaug Foto: SCANPIX

Norra suusastaar Therese Johaug on sattunud kriitikatule alla, kuna teda süüdistatakse kuningas Haraldi V solvamises.

Nimelt käis Harald tavapäraselt vaatamas nädalavahetusel toimunud Norra meistrivõistlusi, kuid tegi seda vaid laupäeval ja pühapäeval. Norra suusatamise praegune kuumim nimi Johaug aga teatas pärast reedest sprindivõistlust, et tema järgmisel kahel päeval starti ei tule.

Stavangeri Aftonbladeti ajakirjanik Kjetil Kroksäter avaldas arvamust, et tegemist oli lugupidamatu käitumisega, vahendab Ilta-Sanomat. «Kuningas Harald on troonil oldud 25 aasta jooksul 23 korda käinud meistrivõistlusi vaatamas. See on lugupidamatu ja ülbe käitumine tema suhtes,» kirjutas Kroksäter. Ajakirjaniku avaldusele reageerisid endised suusatajad Fredrik Aukland ja Odd-Björn Hjelmeset, kes nõustusid Kroksäteri mõttekäiguga.

Johaugi esindaja oli süüdistustest löödud: «Ma mõistan, et tema võistlustelt lahkumine tekitab pahameelt. Tal tekkisid kõhulihaste krambid ja palavik. Praegu levivad süüdistused tunduvad ebaausad,» teatas Johaugi mänedžer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles