Eesti naiskond kohtub homme tugeva Horvaatiaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Martin Ilustrumm

Homme alustab Eesti tennisenaiskond Fed Cupil mänge. Esimeseks vastaseks on Horvaatia, kes vastavalt kehtivale edetabelile on alagrupis asetatud võistkond. Eesti naiskonda kuuluvad Anett Kontaveit (WTA 91.), Valeria Gorlatš (WTA 1040.) ja Maileen Nuudi. Naiskonna kapten on Märten Tamla.

Viimasel hetkel oli sunnitud kõrvale jääma Kaia Kanepi (WTA 148.), kelle tervis ei ole päris korras ja seepärast ei saa ta paraku Eesti naiskonda aidata.

Horvaatia naiskonda kuuluvad Ana Kohjuh (WTA 80.), Tena Lukas (WTA 271.), Silvia Njiric (WTA 431.) ja 32-aastane kogenud paarismängija Darija Jurak (paarismängus WTA 47.).

Kolmeliiklmeliseks jäi ka Inglismaa naiskond, kus nende liider Johanna Konta (WTA 28.) teatas mõne päeva eest, et loobub tervisehädade tõttu Fed Cupil osalemisest. Konta jõudis Australian Openil poolfinaali ja tõusis WTA edetabelis sellega 47 kohta.

Eesti kuulub tänavu Fed Cupil Euroopa-Aafrika tsooni I gruppi. Iisraelis peetavatel mängudel selgub 14 naiksonna seast kaks parimat, kes pääsevad edasi tugevamasse gruppi Maailmaliiga üleminekumängudele, kaks nõrgemat langevad aga Euroopa-Aafrika tsooni II gruppi.

Alagruppide koosseisud on järgmised:

Grupp A: Rootsi, Ukraina, Portugal

Grupp B: Suurbritannia, Gruusia, Lõuna-Aafrika

Grupp C: Horvaatia, Türgi, Eesti, Iisrael

Grupp D: Ungari, Belgia, Bulgaaria, Läti

Alagruppide võitjad mängivad omavahel, et selgitavad kaks naiskonda, kes saavad õiguse võistelda maailmaliiga II grupi üleminekumängudel. A-grupi võitja mängib C-grupi võitjaga ja vastavalt B-grupi võitja D-grupi võitjaga. Omavahel peavad mängima ka alagruppides viimaseks jäänud naiskonnad, kus kaotajad langevad 2017. aastaks Euro-Aafrika tsooni II gruppi.

Eesti osaleb Fed Cupi võistlussarjas 1992. aastast. Edukaimad aastad olid Eestile 2009 ja 2010, kui mängiti maailmaliiga üleminekumängudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles