Gert Kullamäe: eurosari oli emotsionaalse poole pealt täielik läbikukkumine

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe hoolealuseid juhendamas.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe hoolealuseid juhendamas. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna eurohooaeg on ametlikult läbi, sest FIBA eurosarja R-vahegrupi viimase vooru kohtumises kaotati kodus Venemaa klubile Krasnojarski Jenissei 70:96. Edasipääsulootuse säilitamiseks oleks tartlased vajanud vähemalt 19-punktilist võitu. Rocki peatreener Gert Kullamäe tõdes pressikonverentsil, et Jenissei on meeskond, kes ei sobi Rockile absoluutselt.

«Jenissei oli meile vahegrupis igas mõttes kõige ebamugavam vastane. Kaotasime neile võõrsil suurelt ja täna oli ka täielik deja vu tunne, kohe esimesest minutist hakkas üks meeskond domineerima. Tegime vahegrupis kaks kõige halvemat mängu just Jenissei vastu,» ütles Kullamäe.

Milline oli Rocki mänguplaan? «Ma ei häälestanud mehi 19-punktilisele võidule, vaid lihtsalt võidule. Kui oleks tekkinud võimalus neid suure vahega võita, siis oleks proovinud selle loomulikult ära kasutada. Kuigi Jenissei on meile ebamuguv vastane, siis lootsin ikka enna mängu, et suudame neile vastu saada. Kui treener ka ei usu, kes siis veel. Püüan olla realist, vähemalt mina häälestasin end nii, et meil on mingi lootus.Pealegi ei usu, et ka meestel oleks häälestusega probleeme olnud,» selgitas Kullamäe.

Rock lõpetas vahegrupi vaid ühe võiduga, aga grupi võitja Chaloni ja rikka Itaalia klubi Cantu vastu tehti korralik esitus. «Seadsin hooaja alguses kindla eesmägi jõuda eurosarjas Final Fouri. See jäi meil paar aastat tagasi tegmata ja oli meile suureks stiimuliks. Juba alagrupp läks üle kivide ja kändude. Võib-olla oli meil veidi nõrgem grupp kui teistel, aga mitte oluliselt. Aga me polnud seal kõige teravamad pliiatsid. Vahegrupis tulid juba kõvad meeskonnad vastu.

Emotsionaalse poole pealt oli meie tulemus täielik läbikukkumine. Kui kodus null võitu saada, siis edasi ei pääse. Treeneri poole pealt vaadates, siis tegime kuuest mängust neli väga hästi. Olen need üksipulgi läbi hekseldanud ja nendes toimis kõik ka taktikaliselt. Kahju, et üksikud momendid Chaloni ja Cantu vastu ära libisesid,» võttis juhendaja eurosarja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles