Postimehe otsepilt: Viljandi ja Viimsi suur vastasseis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC fännid
Viljandi HC fännid Foto: Marko Saarm

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste vooru keskses mängus võtab Viljandi HC kodusaalis vastu HC Viimsi/Tööriistamarketi. Teistes matšides kohtuvad Põlva Serviti – Audentes SK ning HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Aruküla SK. Mänguvaba on SK Tapa. Viljandi ja Viimsi vahelisest kohtumisest teeb Postimees otseülekande.

03.02. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti – Audentes SK

Omavahelised mängud. 1. ring: 42:15; 2. ring: 51:34.

Serviti alistas eelmises voorus vastase väljakul Aruküla meeskonna 40:26, Audentes tegi aga kodus 26:26 viigi Tapaga.

Serviti peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul vaatavad põlvalased tulevikku. «Meil on nädalavahetusel ees Balti liiga mängud ja kuigi Audentesel on oma liidrid, keskendume enda tegemistele,» ei varjanud Musting. «Meil on endiselt palju mehi rivist väljas ning seetõttu pole me saanud võistkondlikult treenida.»

Ka Audentese juhendajat Martin Noodlat vaevavad probleemid koosseisuga. «Gripp on meeskonna laastanud,» tõdes Noodla. «Serviti vastu saab eriti raske olema, sest nad on alati heas füüsilises konditsioonis ning võtavad kõiki vastaseid tõsiselt.»

03.02. (kell 19.00) Kehra Spordikeskus: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Aruküla SK

Omavahelised mängud. 1. ring: 28:19; 2. ring: 36:27.

Kehra/Horizon Pulp&Paper sai eelmises voorus võõrsil 33:28 jagu Viimsi/Tööriistamarketist, Aruküla aga kaotas kodus Servitile 26:40.

Kehralaste peatreeneri Indrek Lillsoo meelest pole talvepaus Arukülale hästi mõjunud. «Nad said oma mängu eelmise aasta lõpus käima, kuid nüüd tundub nende seis segasem olevat,» arutles Lillsoo. «Meie oleme aga vormis ning liigume ülesmäge, pealegi ootab meid Balti liiga ja euromatšide näol ees tihe periood. Meeste tase on selline, et kõiki saab kasutada ja loodetavasti õnnestub mul mänguaega võrdselt jagada. Kindlasti lähme välja võidu peale.»

Aruküla jääb ühe vähempeetud kohtumise juures Viimsist maha viie punktiga, kuid meeskonna juhendaja Toivo Järve sõnul tahetakse põhiturniiri lõpuks jõuda ikkagi nelja parema sekka. «Seni, kuni lootus on olemas, tuleb pingutada,» ütles Järv kelle meelest võib ka Kehrat nõelata. «Selleks on vaja kaitses maksimaalselt pingutada ja võitu tahta, sest ilma tahtmiseta ei saavuta midagi. Sel aastal oleme üldiselt oma taseme välja mänginud, kui välja jätta kaotus Tapale.»

03.02. (kell 19.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – HC Viimsi/Tööriistamarket

Omavahelised mängud. 1. ring: 30:27; 2. ring: 26:28.

Viljandi oli eelmises voorus mänguvaba, Viimsi/Tööriistamarket jäi aga kodus pärast 15:13 võidetud avapoolaega 28:33 alla Kehra/Horizon Pulp&Paperile.

Viljandlaste peatreener Marko Koks ihkab Viimsilt eelmises ringis saadud kaotuse eest revanši võtta. «Kui vaadata tabeliseisu, siis meile on neid kahte punkti hädasti vaja, lisaks sellele mängud esineliku meeskondadega sütitavad alati,» lausus Koks. «Balti liiga näitas, et me pole halvas seisus, aga eks kõik selgub ikka platsil. Peame parandama kaitset, mis meil eelmine kord Viimsi vastu ei toiminud.»

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen loodab, et meeskond võtab endaga kaasa positiivse, mida pakkus esimene pooltund Kehra vastu. «Kui tegutseme nii nagu avapoolajal Kehraga, siis on kõik võimalik. Pallimängud on aga alati ettearvamatud,» sõnas Pinnonen. «Võidu algab taas väravavahist ja kaitsest. Ühtteist peame oma tegutsemises ehk muutma ka, kuid mida, seda näeb juba väljakul.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 28 (16-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 24 (15), Viljandi HC 20 (15), HC Viimsi/Tööriistamarket 16 (16), Aruküla SK 11 (15), SK Tapa 5 (16), Audentes SK 4 (15) punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Ott Varik (Viljandi HC) 122, Karl Toom (Audentes SK) 119, Martin Adamson (SK Tapa) 110, Martin Grištsuk (Audentes SK) 105, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 96, Ardo Puna (Põlva Serviti) 85, Andreas Rikken (Põlva Serviti) 85, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 83, Kristo Voika (Viljandi HC) 81, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 76 tabamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles