Pingevaba teekond sajandi ime poole (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid 1,5 miljonit naela maksma läinud duo Jamie Vardy ja Riyad Mahrez.
Vaid 1,5 miljonit naela maksma läinud duo Jamie Vardy ja Riyad Mahrez. Foto: Reuters/ScanPix

Inglismaa jalgpalliüldsus vaatab vaimustatult, kuidas üks väike klubi end suurde ajalukku kirjutab. Käes on veebruar ja kohalikus kõrgliigas on mängitud juba 24 vooru, kuid liider on endiselt Leicester City. Klubi, kelle parim tulemus pärineb aastast 1929, kui toonased Inglismaa meistrivõistlused lõpetati teise kohaga. Klubi, kus mängu saatuse otsustavad jalgpallurid, kellest maailm paari aasta eest veel kuulnudki polnud. Tiitlikaitsja Londoni Chelsea vaatab olukorda täiesti uutmoodi nurga alt – 13. positsioonilt.

Leicesteri linna 330 000 asukat elavad justkui muinasjutus. Eelmisel hooajal võideldi kõrgliigasse püsima jäämise nimel, kuid sellel aastal liigutakse hoopis meistritiitli poole. Oktoobris levis arvamus, et küll nende vorm peagi raugeb. Sama väideti jõulude ajal. Jaanuaris hakkas korraks tunduma, et äkki imemeeskond hakkabki viimaks kokku varisema, kuid teisipäevane 2:0 võit Liverpooli üle oli sedavõrd muljetavaldav, et nüüd peavad ka endised pessimistid Cityt tiitlipretendendiks.

Hooaja alguses on samasuguseid üllatusesinejaid tulnud ette pea kõigis Euroopa tugevamates liigades, kuid Leicesteri lugu hakkab võtma omamoodi hullumeelseid mõõtmeid. Hetkel on nende edu Manchester City ees kolm punkti, Tottenham ja Londoni Arsenal jäävad viie punkti kaugusele. Loomulikult oleks loogiline mõelda, et jälitavad suurklubid võtavad lõpuks oma, kuid väike Leicester tõestab nädalast nädalasse oma taset. Taset, mis kuulub Inglismaa tippu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles