Raio Piiroja saab presidendilt Valgetähe V klass teenetemärgi

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves annab Eestile osutatud teenete eest tänavu riikliku autasu 99 inimesele. Jalgpallikoondise endine kapten Raio Piiroja saab presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Vehklemistreener ja spordielu edendaja Tõnu-Peep Nurk ja spordipedagoog Kaarel Zilmer saavad presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Purjespordi edendajat Mikk Kööselit autasustatakse Valgetähe medaliga.

«Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele, demokraatiale, teadmistele, innovatsioonile,» kirjutas Eesti Vabariigi president Ilves oma kodulehel.

Praegu Premium liigas palliva Pärnu Linnameeskonna presidendina jätkav Piiroja kuulus aastatel 1998–2015 Eesti koondisse, mida esindas 114 matšis. Viiel korral Eesti parimaks jalgpalluriks valitud mees pidas lahkumismängu koondise särgis mullu 31. märtsil. Piiroja saavutuste hulgas on ka kaks Eesti meistritiitlit ja superkarika võit ning Norra meistrivõistluste hõbe ja karikavõit.

Varasemalt on riiklikud teenetemärgid pälvinud Eesti koondise poolkaitsjad Konstantin Vassiljev (Valgetähe IV klass), Marko Kristal (Eesti Punase Risti V klass) ja Martin Reim (Valgetähe V klass), väravavaht Mart Poom (Valgetähe IV klass), endised peatreenerid Tarmo Rüütli (Valgetähe IV klass), Teitur Thordardson, Arno Pijpers, Jelle Goes (kõik kolm Maarjamaa Risti IV klass) ja Roman Ubakivi (Eesti Punase Risti V klass), samuti Järvamaa jalgpallitreener Viktor Mets (Valgetähe V klass).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles