Kergejõustikunoored jagavad talviseid Eesti meistritiitleid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustik.
Kergejõustik. Foto: SCANPIX

6.-7. veebruaril toimuvad Tallinnas, Lasnamäe Kergejõustikuhallis Eesti A- ja B-klassi meistrivõistlused, kus kergejõustikunoored selgitavad Balti maavõistlusele sõitva noortekoondise.

Viimaste aastate rekordilised, ligi 600 osavõtjaga, Eesti A- ja B-klassi talvised meistrivõistlused on kergejõustikunoortele katsevõistluseks 12. märtsil Lätis Kuldigas toimuvate Balti noorte maavõistluse rahvuskoondise selgitamiseks. Samuti on oodata täiendusi tänavu esmakordselt toimuvate U18 Euroopa meistrivõistluste (Tbilisi, Gruusia 14.-17.07.2016) koondise kandidaatide ridadesse.   

Balti maavõistluse koondisesse pääsevad maavõistlusel kavas olevate aladel Eesti meistrivõistluste kaks parimat.

Suvise noorte EM-i koondise kandidaatide hulgast asuvad nädalavahetusel starti neidudest Zarina Netšiporuk (Audentese SK) – kaugus- ja kolmikhüppes; Marite Ennuste (Kuusalu SK) – kaugus- ja kõrgushüppes ning kuulitõukes; Lishanna Ilves (KJK Vike) – 60m, 60m tõkkejooksus ning kaugushüppes; Lisa Lannusalu (KJK Vike) – kuulitõukes; Katre Sofia Palm (Saue KJK) – kõrgushüppes, 60m ja 60m tõkkejooksus; Margit Kalk (Tartu SS Kalev) – 60m, 60m tõkkejooksus ning teivashüppes.

Noormeeste ridades võistlevad Aleksandr Savitski (Tallinna SS Kalev) – kuulitõukes; Mihkel Holzmann (KJK Vike) – 300m jooksus; Jakob Ristimets (SK Altius) – 60m ja 60m tõkkesprindis; Vitali Rubenkov (NPSK Narvic) – kaugus- ja kolmikhüppes; Erki Mitman ( Haapsalu KJK) – kaugus- ja teivashüppes ning kuulitõukes.

Stardis on veel mitmeid perspektiivikaid kergejõustikunoori, kellelt võib oodata märgatavat arenguhüpet ning lisa noorte EM-koondise kandidaatide ridadesse.

Lisaks säravate tulemuste ootusele A-klassi sportlaste hulgast jälgime huviga ka B-klassis võistlevate kergejõustiklaste edenemist. Suvel ootab ka B-klassi parimaid omaealiste Balti maavõistlus, mis seekord toimub kodusel Rakvere staadionil. 2017. aastal püüavad aga tänased B-vanuseklassi sportlased koondisekohta Euroopa noorte olümpiafestivalile Ungaris.

Vaata võistluste ajakava siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles