Kummalisse skandaali kistud Uudmäe: ma ei tunnegi seda noormeest, kes minu toetusel EOK presidendiks kandideerib (2)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Uudmäe
Jaak Uudmäe Foto: Toomas Tatar / Postimees

Eile jõudis Tartu Ekspressi vahendusel avalikkuseni uudis, et Eesti Olümpiakomitee presidendiks kandideerib ka Tartu ettevõtjast arst ning fotograaf Reio Laurits, kellel olevat olümpiavõitja Jaak Uudmäe toetus. Nüüdseks on selgunud, et Uudmäe oma toetust Lauritsale andnud pole ning noormeest isegi ei tunne.

Eilses Tartu Ekspressis kirjutati, et Laurits, kes on muuhulgas tuntud selle poolest, et kiitis avalikult kanepisuitsetamist, plaanib kandideerida EOK presidendiks ning on saanud Uudmäe toetuse. „Reio teeb siin jah kampaaniat. Olen temast kuulnud, täitsa asjalik noormees on. Ega ei olegi midagi halba tema kohta öelda, on ta ju Tartumaa ettevõtja ja arstiharidusega pealekauba,“ vahendas Tartu Ekspress väidetavalt Uudmäe sõnu.

Tänaseks on aga selgunud, et olümpiavõitja sõnade pähe on esitletud kellegi teise arvamust, sest Jaak Uudmäe pole Lauritsast ega tema kampaaniast mitte midagi kuulnud. «Kindlasti mitte pole see õige,» vastas Uudmäe täna küsimusele, kas ta ka tegelikult toetab Tartu noormehe kampaaniat. «Ma ei tunne seda noormeest. Tema pilt ei olnud mulle tuttav ja ka nimepidi ei tunne ma teda,» tunnistas olümpiasangar Postimehele ja lisas, et tema jaoks on endanimelise libakommentaari nägemine esmakordne juhus. «See on loomulikult uudne olukord. Ma olen ise päris hea huumorisoonega mees, aga seal ei olnud sellele ilmselt nii lähenetud,» nentis Uudmäe.

Tartu Ekspressi käitumine on jätnud 1980. aastal kolmikhüppes OMi kuldmedali võitnud Uudmäe segadusse, sest temaga peaks olema lihtne ühendust saada, samas kui Tartu väljaanne otsustas minna veel lihtsamat teed pidi. «Kogu see asi on väga kummaline. Minu telefoninumber pole ju salastatud, vaid avalik. Seetõttu on imelik, et ajakirjanik küsis mu numbri suvalise inimese (allikaks olnud Lauritsa- toim) käest,» rääkis Uudmäe.

Tema sõnul helistas eile ilmunud loo järel Tartu Ekspressile EOK peasekretär Siim Sukles, kelle kõne peale helistati omakorda Uudmäele ja vabandati.

Kui Lauritsa kandidatuur on EOK presidendikandidaatide seas selgelt kõige kummalisem, siis tõsisematest kandidaatidest rääkides ei taha Uudmäe hetkel veel kellegi konkreetse nime välja tuua. «Praegu ei oska veel midagi arvata. Minul on oma üks hääleke ja jään ootama, kuni kandideerimistähtaeg läbi on, et siis saaks kõikide kandidaatide platvormidega tutvuda. Isiklikult olen selle poolt, et presidendiks saaks keegi, kes suudaks ka erakapitali juurde tuua nagu oli Tiit Nuudi ajal,» selgitas Uudmäe.

EOK presidendikandidaate saab esitada kuni 18. märtsini. Kandideerijal peab olema vähemalt 15 liikme toetus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles