Suusaliit kritiseeris nii Alaveri korraldusi täitnud büroojuhti kui ka Tammjärve

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Tairo Lutter

Detsembris kogunenud Eesti Suusaliidu juhatuse protokollist leiab mitu märkust murdmaasuusakoondisele, eraldi on aga luubi alla võetud Karel Tammjärve mittestartimine MK-etapil Lillehammeris. 

«Negatiivse näitena jäi Eestil Lillehammeris teatemeeskond välja panemata põhjusel, et kaks sportlast on haigestunud. Reaalselt startis aga üks neist – Karel Tammjärv – samal päeval hoopis Itaalias,» seisab 14. detsembril toimunud koosoleku protokollis, mis on suusaliidu koduleheküljel kõikidele soovijatele vabalt nähtav.

«Hetkel kooskõlastamise pool ei toimi, sest igal sportlasel on oma treener, mistõttu nende ning hooldemeeskonna reisiplaane jms vajalikul määral ei koordineerita. Varasemalt on viidatud teemade lahendamisega tegelenud alajuht, kuid hetkel informatsioon oluliste osapoolte (treener, alajuht, ESL-i büroo töötaja) vahel ei liigu piisavalt hästi, seega on tekkinud väga selge vajadus kokku leppida konkreetne tegutsemisplaan ja raporteerimine,» seisab lisaks protokollis.

Samuti märgitakse ära see, et suusaliidu büroojuht Ülle Viinapuu tegutses vastavalt treenerilt Mati Alaverilt saadud korraldustele, murdmaasuusatamise alajuht Robert Päkk jäi aga infosaajate ringist kõrvale. «Reglemendi järgi peaks sportlaste statuudid otsustama ühiselt Mati Alaver, Christoph Schmid ja Robert Päkk, aga reaalsuses see niimoodi ei toimu. Kindlasti ei tohiks valitseda olukorda, kus eelarvevastutus kuulub ühele inimesele, kuid sportlaste delegatsioonide suuruse jms otsuste juurde teda ei kaasata. Nii kui tegemist on ESL-i eelarveliste vahendite jagamisega, siis peaks kehtima ainult kirjalikud, mitte suulised kokkulepped. Samuti peaksid büroojuhile tööülesandeid andma ESL-i peasekretär ja alajuhid, mistõttu ei ole mingit tarvidust otse treeneritega suhelda ning nende suulisi korraldusi täita. Vaatamata varasemale praktikale, kus võistlustega seotud logistikat on korraldanud ning FIS-i süsteemi kaudu registreerimisi teinud ESL-i büroojuht, siis murdmaasuusatamise puhul anti see alajuhi tööülesandeks, et koostöös valitsevaid pingeid minimeerida,» märgitakse protokollis.

Täna hommikul teatas suusaliit, et alates 2013. aasta maist Eesti Suusaliidu peasekretärina töötanud Jaak Mae lahkub sellelt ametikohalt 1. märtsil  ja jätkab suusaliidus MK-etappide projektijuhina. Uue peasekretäri konkurss kuulutatakse välja täna ning tähtajaks on selle aasta 1. märts. Ametist lahkub ka vaid kolm kuud tagasi sellele tööle asunud murdmaasuusatamise alajuht Robert Päkk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles