Video: Ojamaa naudib Austrias mägede rahu ja kuulab Eesti muusikat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa Eesti koondise eest mängimas.
Henrik Ojamaa Eesti koondise eest mängimas. Foto: Toomas Huik

Jalgpallur Henrik Ojamaa sõlmis jaanuaris 1,5 aastat kestva lepingu Austria esiliigas liidrikohal oleva Innsbrucki Wackeriga. Sellel neljapäeval tutvustas Ojamaa end kohalikus telekanalis, kus tõi välja ka oma senise karjääri tipphetke, mis pärineb 2014. aastast, kui ta Varssavi Legia ridades Poola meistriks krooniti.

Kuna Austrias on praegu käimas karnevali aeg, siis pidi Ojamaa intervjuu alguses vastama küsimusele, milline on tema ideaalne karnevalikostüüm. «Võib-olla sobiks mulle Hulk’i välimus,» vastas Ojamaa. Küsija avaldas seepeale arvamust, et mingi sarnasus jalgpalluri ja koomiksikangelase vahel on justkui olemas. «See nüüd küll mingi kompliment pole,» naeris ründaja.

Muuhulgas tunti huvi, kust pärineb Ojamaa saksa keele oskus. «Räägin veidi saksa keelt, kuna mängisin ühe aasta Saksamaa teises liigas Aacheni meeskonnas. Teiste välismängijatega käisime keeletundides. Viimastel aastatel olen palju küll unustanud, kuid loodetavasti tuleb see ruttu tagasi.»

Tirolis ja Innsbruckis on Ojamaa oma sõnul hästi sisse elanud. «Inimesed on minu vastu sõbralikud olnud. Paar korda olen juba mägedes käinud. Ka Šotimaal käisin igal võimalusel mägedes matkamas. Mulle meeldib sealne rahu,» rääkis Ojamaa.

Intervjuu lõpus pommitati ründajat paari kiire lühiküsimusega. Selgus, et kuigi Ojamaa pole pikalt enam Eestis elanud, siis Eesti muusikat kuulab ta endiselt kõige parema meelega. Tiroli rahvustoitudest on Ojamaa proovinud speckknödelsuppe’t.

24-aastase mängija kõige ilusam jalgpallimälestus pärineb 2014. aastast. «Kui võitsime Poola meistritiitli, siis sõitsime lahtise bussiga mööda linna, kus meid tervitas umbes 100 000 inimest. See oli minu jaoks superhetk.»

Varssavi Legia 2014. aastal meistritiitlit tähistamas. Foto: Scanpix
Varssavi Legia 2014. aastal meistritiitlit tähistamas. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

FC Flora kasvandik Ojamaa siirdus välismaale mängima juba 2007. aastal, kui liitus Derby County noorteakadeemiaga. Sama klubiga sõlmis ta kaks aastat hiljem profilepingu. Derbyst laenati ründaja korraks Stafford Rangersisse, enne kui Ojamaa 2010. aastal Aacheniga liitus. Saksamaalt laenati ta omakorda Hollandi klubisse Sittardi Fortuna. 2011. aastal mängis Ojamaa Soomes Rovaniemi meeskonnas.

Soomest siirdus ta Šotimaale Motherwelli, kus tõusis kiiresti fännide lemmikuks. 2013. aasta suvel hakkasid mehe eest võitlema Poznani Lech ja Varssavi Legia ning viimaks sai just Poola pealinna klubi Ojamaa mängijaõigused endale. Legias tõusis äärepoolkaitsjana mänginud eestlane kiiresti põhitegijaks ja tegi hooaja jooksul kaasa 33 liigamängus, kus lõi kaks väravat.

Seejärel lahkus Ojamaa Varssavist ja veetis laenuperioodid Motherwellis ja Norra klubis Sarpsborgis. Eelmisel suvel siirdus Ojamaa taas Inglismaale, kus hakkas esindama Swindon Towni, kuid selle klubiga lõpetati talvel poolte kokkuleppel koostöö. 7. jaanuaril sai Ojamaast Wackeri mängijad.

Eesti koondise eest tegi Ojama debüüdi 2012. aasta mais Horvaatia vastu. Kokku on tal kirjas 23 koondisemängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles