Poksiliit Eesti meistrivõistluste eel klubidele: auhinnalaualt ei tohi medaleid varastada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poks.
Poks. Foto: SCANPIX

Venekeelne uudisteportaal Sekundomer.ee avaldas väljavõtte Eesti poksimeistrivõistluste eel osalejatele saadetud juhistest, kus on paar kummalisena mõjuvat punkti. Näiteks on eraldi ära mainitud, et osalejad ei varastasks auhinnalaualt medaleid.

Veebruari lõpus toimuvate võistluste eel laiali saadetud sportlaste registreerimisvormile on poksiliidu sekretariaat lisanud märkuse, kus antakse nõu, kuidas autasustamise ajal käituda. «Treenerid ei lähe auhindu vastu võtma ega astu poodiumile! Medalid ja diplomid antakse kätte ainult sportlastele! Juhul, kui sportlane ei saa autasustamisel osaleda, on treeneritel võimalik oma medal ja diplom kätte saada alaliidu sekretäri käest, kui antud kaalukategooria autasustamine on lõppenud,» seisab kirjas.

Samuti rõhutatakse, et klubide esindajad ei sirutaks kätt medalite järele. «Auhinnalaualt ei tohi varastada ainsatki medalit! Eelmisel aastal jäi üks meister sellise hoolimatu suhtumise tõttu peaaegu auhinnast ilma,» lisatakse teates.

Veidi pärast artikli ilmumist Sekundomer.ee portaalis võttis portaaliga kirja teel ühendust Eesti Poksiliidu peasekretär Jelena Kalbina, kes nõudis kategoorilisel toonil eelmise uudise maha võtmsit, kuna sinna on sattunud «ebavajalik informatsioon», märgib portaal. «Nõuame antud teksti eemaldamist ja seda, et midagi niisugust enam kunagi ei korduks,» tsiteeritakse peasekretäri kirja.

Loomulikult polnud algselt mainitud kiri meeltmööda ka treeneritele. «Mulle isiklikult on sellised kirjad ja artiklid vastumeelsed, sest Eesti Poksiliitu kuuluvad treenerid käituvad kõikidel spordiüritustel viisakalt,» sõnas Sekundomerile Narva Poksiklubis «Mere» töötav Juri Moskaljov. «Kahju, et alaliit sellise kirja saatis, samuti on kahju, et sellega määritakse Lembit Maureri mälestusturniiri nime. Ootan väga alaliidu järgmist kongressi,» märkis Moskaljov.

Teine nimekas juhendaja, Narva Paemurru spordikoolis töötav Vassili Panov sõnas, et võtab sellist kirja solvanguna. Poksiliidu peatreener ja Narva poksiklubis «Energia» töötav Gennadi Tolmatšov jäi aga napisõnaliseks. «Ma ei taha praegu Eesti poksis toimuvat üldse kommenteerida,» sõnas Tolmatšov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles