Ilus võit Türgi üle ja Iisraeli abi aitasid Eestil Fed Cupil püsima jääda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: SCANPIX

Iisraelis Eliatis peetaval võistkondliku tennise Fed Cupi Euro-Aafrika I grupi turniiril alistas Eesti naiskond 2:1 Türgi ning kuna Iisrael sai samuti 2:1 jagu Horvaatiast, tagas Eesti alagrupis kolmanda koha ning jääb ka järgmiseks hooajaks samale tasemele püsima.

Eesti jäi avamängu järel Türgi vastu kaotusseisu, kui naiskonna teine number Valeria Gorlats (WTA 1008.) kaotas 2:6, 3:6 Basak Eraydinile (WTA 264.). Teises üksikmängus oli maailma edetabelis 91. kohal asuv Eesti esireket Anett Kontaveit aga raskes kohtumises 7:6 (6), 6:4 parem Türgi esinumbrist Cagla Büyükakcayst (WTA 142.). Mäng kestis ühe tunni ja 48 minutit.

Seis pärast kahte üksikmängu oli seega 1:1 viigis ning matši võitja otsustas paarismäng. Seal lasid Kontaveit ja naiskonna kolmas number Maileen Nuudi avasetis Büyükakcay ja Ipek Soylu vastu kohe kaks korda järjest oma servi murda ning jäid 0:3 taha, ent said seejärel oma mängu käima ja võitsid avaseti 6:4. Teine sett kuulus eestlannadele juba kindlamalt tulemusega 6:2. Mäng kestis tunni ja 11 minutit.

Eesti kogus alagrupis ühe matšivõidu ja kaks kaotust nagu Türgigi ning pidi jääma ootama Iisraeli ja Horvaatia matši tulemust. Horvaatia võit toonuks kaasa surnud ringi kolme riigi vahel, kus Eestil olnuks kehvim mänguvõitude-kaotuste suhe. See andnuks grupis viimase koha ja tähendanuks, et I tugevusgruppi püsimajäämise eest tulnuks heidelda A-grupi viimase Rootsiga.

Kuna aga Julia Glushko ja Shahar Peer alistasid paarismängus 6:4, 7:6 (2) Horvaatia paari Darija Jurak - Ana Konjuh ning tõid Iisraelile 2:1 matšivõidu, sai Eesti tänu türklannade alistamisele alagrupis kolmanda koha ja jätkab ka uuel aastal I tugevusgrupis ehk esiliigas. Sellega täideti endale seatud eesmärk, sest pärast Kaia Kanepi haigestumist vahetult enne turniiri pidi Eesti naiskond Iisraelis hakkama saama Kontaveidi, maailma edetabelis alles esimesi edusamme tegeva 18-aastase Gorlatsi ja kõigest 15-aastase Nuudi oskustele toetudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles