Taaramäe tiimi ähvardab venelase dopingupatu tõttu võistluskeeld

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll.
Dopingukontroll. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) andis teada, et Katjuša rattameeskonna sõitja Eduard Vorganov on andnud positiivse dopinguproovi ning kannab seetõttu nüüdsest võistluskeeldu. Vorganov andis Meldoniumi nimelist isheemia vastast keelatud ravimit sisaldanud positiivse proovi 14. jaanuaril võistlusvälises olukorras.

Tegu on Katjuša meeskonna teise positiivse prooviga viimase 12 kuu jooksul, sest mullusel Tour de France’il leiti itaallase Luca Paolini organismist kokaiini tarbimise jälgi. Vastavalt UCI uutele reeglitele võib meeskonda nüüd karistada 15-45 päeva pikkuse võistluskeeluga. Selle määramise otsustab aga distsiplinaarkomisjon. Karistuse korral võib Katjuša eemale jääda mitmest olulisest võidusõidust, mille seas on Katari tuur, Omaani tuur, Ruta del Sol ja Vuelta Murcia.

Portaali Cyclingnews teatel Lätis toodetav Meldonium kanti WADA keelatud ainete nimekirja alles hiljuti, kui selgus, et seda tarvitatakse saavutusvõime tõstjana. See parandavat teadlaste sõnul taastumiskiirust, suurendavat kaitset stressi vastu ja parandavat kesknärvisüsteemi funktsioone.

Katjuša väljastas pressiteate, mille kohaselt Vorganov rikkus võistkonnasiseseid reegleid, tarvitades ainet ilma tiimi arstide soovituseta ja nende teadmata. Võistkonna kinnitusel pole nende arstid kunagi ratturitele Meldoniumi andnud. «Seoses tiimis valitseva nulltolerantsiga on Vorganov eemaldatud kõikidest meeskonna tegevustest,» teavitas Katjuša avalikkust.

Alates sellest hooajast sõidab Katjuša ridades ka Rein Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles