Eesti koondise tänane eesmärk: alistada Taani ja jõuda MMile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihokikoondis.
Eesti saalihokikoondis. Foto: Renee Kütisaar (ESHL)

Kodust MM- valikturniiri kahe võiduga alustanud Eesti meeste saalihokikoondis kohtub täna kell 16 Taaniga. Võidu korral tagatakse pääs detsembris Riias toimuvale finaalturniirile.

Taani saalihokikoondise parimad päevad jäävad eelmisse aastatuhandesse, kui 1998. ja 2000. aasta MMil jõuti poolfinaali ning saavutati lõpuks 4. koht. Seejärel on aga tasapisi langetud. Põhja puudutati 2012, kui 16 koondise osalusel toimunud MM-finaalturniirilt suisa kõrvale jäädi.

2014 tehti ilus come-back, kui jõuti MMil veerandfinaali ning alistati 7. koha mängus just Eesti 7:2. Tänased vastased olid enne seda kohtunud kolm korda – 1996. aasta MMil võitis Taani 7:1, 2008 MMil jäi aga 7:5 peale Eesti. Meeskonnad kohtusid 2014. aastal Lätis ka ametlikus sõprusmängus, kus Eesti jäi 5:3 peale.

Otsustava kohtumise eel täienes Eesti koosseis Šveitsi esiliigaklubis Olten Zofingen mängiva kaitsja Roman Passi ja turniiri algfaasi kerge vigastuse tõttu vahele jätnud Jõgeva SK Tähe ründaja Raul Kivi näol. 

Eesti meeskonnal on siiani kirjas 9:1 võit Hollandi ja 9:2 võit Austria üle. Taani alistas Hollandi 9:2 ja kaotas eile kahekordsele maailmameistrile Soomele 2:9. Euroopas toimub paralleelselt neli MM-valikturniiri, kust igaühelt jõuab lõppvõistlusele kaks paremat meeskonda. Lisaks lunastavad MM-pileti ka kaks paremat kolmanda koha omanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles