Simple Sessioni korraldajate järelehüüe Dave Mirrale: sa kerkisid oma spordialast kõrgemale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Mirra.
Dave Mirra. Foto: SCANPIX

Eesti trikifestivali Simple Session korraldajad on laadinud Dave Mirra mälestuseks oma YouTube’i kanalile üles video 2007. aasta üritusest, kus ameeriklane võitis pronksmedali.

«Dave Mirra oli kogu põlvkonna innustaja. Meil oli ülim rõõm teda Eestis võõrustada ja koos suurepäraseid hetki jagada. On haruldane, et mõni sportlane kerkib oma spordialast kõrgemaks, kuid BMXi legend Dave Mirra tegi just seda – ta saavutas märgilise tähenduse mitte ainult BMXi, vaid kogu trikispordi maailmas ning isegi sellest laiemal määral. X-mängudelt pole keegi rohkem kuldmedaleid võitnud. Aitäh kõige eest, Dave, mida sa BMXi, trikispordi ja kõige muu heaks tegid. Sõida rahus,» kirjutavad korraldajad videole lisaks.

41-aastase Mirra kuulihaavaga surnukeha leiti neljapäeva pärastlõunal Greenville'ist tema enda autost. Kõigi märkide järgi lõpetas viimastel kuudel depressiooni käes vaevelnud Mirra elu enesetapuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles