Norra meedia poolt mutta tambitud Johaug: see tegi kõvasti haiget

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: SCANPIX

Norra suusatäht Therese Johaug tunnistas, et kodumaiste meistrivõistluste järel talle kaela langenud kriitikavaling tegi kõvasti haiget.

Johaugi otsus Norra meistrivõistlused pooleli jätta põhjustas kodumaise meedia seas pahameeletormi. Kõige kaugemale läks väljaande Aftenposten kolumnist Kjetil Korksäter, kes nimetas Johaugi ja Heidi Wengi käitumist kuningas Haraldile näkku sülitamiseks. «Kuningas on troonil veedetud 25 aasta jooksul käinud Norra meistrivõistlusi vaatamas 23 korral. Nüüd aga käituvad suusatajad nagu ülbed lapsed,» kirjutas Kroksäter.

«Ma ei taha sellest rohkem midagi kuulda,» ohkas hiljem Expresseniga vestelnud Johaug. «Ma ei oleks saanudki laupäeval osaleda, sest juba reedesel sprindivõistlusel tabasid mind kõhukrambid ja sõidust ei tulnud suurt midagi välja,» sõnas ta. «Muidugi on mul kahju, et sellest nii suur number tehti. Olin pärast võistlusi väga kurb,» lisas norralanna.

Expressen päris ka, miks võistluste korraldajad tema eemalejäämise põhjustest avalikkust ei teavitanud. «See on küsimus Norra suusaliidule,» vastas Johaug napilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles