Supermängu teinud Eesti teine väravavaht: veidi enne mängu algust sain teada, et tuleb minna

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihokikoondise väravavaht Siim Stokkeby.
Eesti saalihokikoondise väravavaht Siim Stokkeby. Foto: Eero Vabamägi

Saalihoki MM-valikturniiril alistas Eesti koondis täna 7:2 (4:0, 2:1, 1:1) Taani ja tagas pääsme detsembris Riias peetavale finaalturniirile. Eesti väravas tegi suurepärase esituse (30 tõrjet protsendiga 93,75%) varuväravavaht Siim Stokkeby, kes asendas soojendusel vigastada saanud esiväravavahti Marek Õiget.

Stokkeby sai vahetult enne mängu peatreener Argo Kunglalt info, et täna peab tema mängima. «Kolm-neli minutit enne kohtumise algust sain teada, et tuleb minna,» ütles varuväravavaht. «Suurt ärevust ei tundnud, eks ma peangi sellisteks puhkudeks valmis olema. Ma ei ole väga närveerija inimene, eks peatreener julgustas ka ja nii ta läks.»

Oma ülesannetega sai Stokkeby suurepäraselt hakkama, lastes sisse vaid kaks palli. «Elu parimaid mänge. Kodupubliku ees oli väga mõnus mängida,» lisas koondislane.

Eesti meeskonnal oli siiani kirjas 9:1 võit Hollandi ja 9:2 võit Austria üle. Homme kohtutakse turniiri viimases mängus samuti vaid võite tunnistanud Soomega. Viiesest grupist pääseb MMile kaks parimat ja teisest kohast madalamale Eesti enam langeda ei saa.

Homme kell 13 kohtutakse Soomega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles