Võimsa lahingu pakkunud Pärnu teenis Riias väärtusliku punkti (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnule 19 punkti toonud Kardo Kõresaar.
Pärnule 19 punkti toonud Kardo Kõresaar. Foto: Ants Liigus

Saja Liiga liidrite duell pakkus pealtvaatajatele tõelise põnevusetenduse. Lõpuks teenis kodumeeskond RTU/Robežsardze küll 3:2 (25:22, 25:20, 20:25, 24:26, 15:8) võidu, ent teenitud punkt võib Pärnule põhiturniiri võitu silmas pidades osutuda ülimalt oluliseks.

Pärnakad said kohtumise jooksul nautida lakkamatut fännide toetust, kes neile lõunanaabrite pealinna kaasa elama olid sõitnud. Kahes esimeses geimis see paraku veel tulemuseks ei vormunud, ent kolmandas rebis Pärnu kohe 4:0 ette ja juhtis ka geimi keskpaigas 15:10. Edu vormistati lõpuks numbritega 25:20, kirjutas Volley.ee.

Neljas geim oleks pidanud kogu loogika kohaselt kuuluma kodumeeskonnale. Olles jäädud 4:7 kaotusseisu, nopiti neli järjestikust punkti ja pärast seda oli initsiatiiv juba RTU käes. Tablool särasid numbrid 24:19, kui servijoone taha astus Markkus Keel. Häid planeerivaid serve tuli nagu Vändrast saelaudu ja lätlased ei suutnud kohe kuidagi palli maha lüüa.

Ebakindlus aina süvenes ja geimi kaks viimast punkti olid vigastatud Hindrek Pulga asemel diagonaalründaja positsioonil mänginud Timo Tammemaa hanitus ja kirsiks tordil vajutas Keel serviässa. Otsustava geimi võitis Läti klubi 15:8, ent teenitud punkt tähendab, et Pärnu edu RTU ees on viis punkti. Meie meeskonnal on 46, lätlastel 41 punkti.

Pärnu parimana tõi Tammemaa 20 punkti, Kardo Kõresaar lisas 19 ja Jaanus Nõmmsalu 16. Harri Palmar tõi tosinast punktist pooled sulustamisega.

Kuressaares sai läbi Selver Tallinna kaheksamänguline võiduseeria, kui tuli VK Biolars/Jelgavale 1:3 (25:20, 21:25, 20:25, 18:25) alla vanduda. Avageimi kaotamise järel muutus lätlaste tegutsemine aina hingestatumaks, enesekindlus suurenes ja ühelgi pallil enam kergelt maha jääda ei lastud. Kolmes viimases geimis spurditi kõigis juba hiljemalt keskpaigaks eest ning võidušansse võõrustajatel ei tekkinudki.

Neljandat mängu järjest teenis punkte Järvamaa Võrkpalliklubi. Sel korral saadi kodusaalis Poliurs/Ozolnieki skalp. Enne seda nädalavahetust kaheksandal kohal olnud lätlased alistati 3:0 (25:23, 25:19, 25:20). «Täna oli hästi rahulik mäng, paanilisi momente ei olnud. Pigem oli vastane kogu aeg surve all. Läks lihtsamalt, kui võis eeldada,» lausus pärast võitu Järvamaa juhendaja Villi Vantsi.

Üheks võidu aluseks oli kodumeeskonna hea tegutsemine blokis, millega teeniti 16 punkti. Mõlema keskblokeerija (Martin Ruul ja Romet Priimägi) arvele kogunes neid viis. Järvamaa oli edukam ka rünnakul, kus tõsteid realiseeriti 52-protsendilise efektiivsusega, lätlaste näitaja oli 45,7. Resultatiivseimana tõi Virko Vantsi 13 punkti, jäädes tosinaga plussi ja realiseerides 61,1 protsenti tõstetest.

Viimase aja edu põhjustena tõi peatreener välja selle, et Järvamaa mängijaid pole tervisehädad kimbutanud ja meeskond on saanud normaalselt treenida. «Lootsime, et suudame selles seltskonnas hooaja algusest mängida, paraku erinevatel põhjustel me seda ei suutnud. Tähtis, et selle taseme kätte saime ja usun, et saame veel mõne magusa võidu,» lisas ta.

Enne seda nädalavahetust Saja Liigas kümnendat kohta hoidnud TTÜ noppis play-off võitluses üliolulise võidu, alistades võõrsil ASK Kuldīga 3:1 (25:21, 19:25, 25:18, 25:20). Ülikooliklubi ridades säras vigastuspausilt naasnud Sander Rätsep veerandsaja punktiga. Pallur realiseeris 38 tõstest 22 ja lisas kolm blokipunkti, efektiivsusnäitajaks kujunes +16.

Vaid 74 minutit läks võitja selgitamiseks aega Leedu pealinnas, kus Vilniuse meeskond alistas Bigbank Tartu 3:0 (25:21, 25:11, 25:18). Leedukad näitasid taas suurepärast tegutsemist blokis, millega teeniti 20 punkti. Neist koguni üheksa läks Jonas Rakickase arvele. Dmitrij Šlomin kostitas tartlasi aga kaheksa (!) serviässaga. Bigbanki parimana tõi Markus Uuskari 13 punkti.

Veel kolm minutit kiiremini said hakkama Jēkabpils ja Daugavpils. Kodus mänginud Jēkabpils kaotas matši 0:3 (13:25, 21:25, 21:25).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles