Legendaarne Vladimir Smirnov taas võitnud Sundbyst: ta on lihtsalt masin

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby tänasel Holmenkolleni 50 km sõidul.
Martin Johnsrud Sundby tänasel Holmenkolleni 50 km sõidul. Foto: Vegard Wivestad Grott/AP

Legendaarne Nõukogude Liidu ja Kasahstani murdmaasuusataja Vladimir Smirnov usub, et selle hooaja valitseja Martin Johnsrud Sundby jääb veel mitmeks aastaks konkurentidele ületamatuks.

«Usun, et Sundby domineerib suusatamist vähemalt kaks-kolm aastat. Minu arust läheb ta ühisstarte sõitma nii, nagu tegemist oleks eraldistardiga. Ta suudab kogu aeg sõita sujuvalt, aga samas ka võimsalt ja teistel ei jää midagi muud üle, kui lõpuks maha jääda. Ta on masin,» kiitis Smirnov Norra väljaande VG vahendusel 31-aastast Sundbyd.

Sundby võitis ka täna Holmenkollenis peetud 50 km pikkuse klassikadistantsi, Smirnov oli seal parim 21 aastat tagasi. «Martin on uskumatult tugev ja kindel. Ta on kogu talve jooksul näidanud, et teda ei huvita konkurendid, vaid ta läheb enda sõitu sõitma. Selliseid kutte ongi meie alal vaja,» rääkis Smirnov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles